2014. szeptember 23.
Sütemény receptek

Nagyon sokan szeretik az édességeket. Akár filmnézés közben, akár olvasáskor vagy csak ebéd után desszertként, de szinte mindenki nagy rajongója a süteményeknek. Elkészítésükhöz nem kell cukrásznak lenni, ugyanis vannak egészen könnyen elkészíthető finomságok is.

Könnyen szerezhetünk sütemény recepteket az internetes receptes oldalakról vagy vásárolhatunk könyvesboltokban süteményes szakácskönyveket. Ma már tudnunk édesítőszerrel elkészíthető édességeket is készíteni, így mindenki tudja élvezni a finomságokat. Születésnapokra természetesen a különféle torták szolgálnak meglepetésként, ez lehet túrós, gesztenyés és különféle gyümölcsös torta is. Magyar találmány a sokak által kedvelt és világszerte népszerű dobos torta. Készíthetünk kisebb összejövetelekre, teadélutánokra aprósüteményeket is.

Népszerű a muffin is, amelynek az elkészítése nem ördöngösség. Kedvelt édességünk a csokoládé, amelynek az egészségre gyakorolt jótékony hatását Amerikában már az aztékok is ismerték. Rengeteg csokis süteményes receptet találunk, amiből fenséges finomságok készíthetők.  A csokoládé csökkenti a vérnyomást, megelőzhető vele a szívinfarktus és elkerülhetjük a szélütést. Kedvelt édességünk a palacsinta, melyből sokféle ízű változat készíthető. Lehet csokis, kakaós, diós vagy lekváros palacsintát is készíteni. Hungarikumnak számít a Gundel palacsinta, melynek receptje már mindenki számára hozzáférhető, így otthon is könnyedén eltudjuk készíteni ezt a finomságot.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs