2013. február 07.
Segítség terhességi cukorbetegség esetén

Néha érdemes kikérni több orvosi véleményt is, ha valamilyen betegség áll fenn, hiszen lehet, hogy egyik-másik orvos jártasabb az adott területen. Ha szeretné megtudni, hogy mi is a teendője terhességi cukorbetegség esetében, akkor keresse fel honlapunkat, ahol otthona kényelméből kaphat személyre szabott orvosi másodvéleményt.

A diabétesz, avagy a cukorbetegség sajnos egyre gyakoribb jelenség, ami a hasnyálmirigyben termelődő inzulin hormon nem megfelelő működésének következménye. A terhességi cukorbetegség is egyre gyakrabban előforduló kórkép, hiszen a terhesség alatt köztudottan felborul a női szervezet hormonháztartása. A terhesség során olyan hormonok termelődhetnek, amelyek növelik a vércukor szintet, továbbá a méhlepény is termel olyan hormonokat, amelyek akadályozzák az inzulin hatását.

A terhességi cukorbetegség vizsgálata rutin vizsgálatnak számít, amit a terhesség 24-28. hetében végeznek el. A cukorterheléses vizsgálat elvégzésére viszont akkor is szükség van, ha nincs különösebb jele a terhességi cukorbetegség kialakulásának.

Abban az esetben ha terhességi cukorbetegséget állapítanak meg a kismamánál, az orvos szigorú diétát javasol, amit a szülés utáni 6-8. hétig érdemes tartani, egészen addig, amíg a hormonháztartás nem rendeződik. Szerencsére csak egészen kevés esetben van szükség gyógyszeres kezelésre.

A terhességi cukorbetegség igen komoly is lehet, hiszen veszélyt jelenthet a kismamára és a babára is egyaránt. A cukorbetegség miatt kialakulhat magas vérnyomás, ami az anya számára veszélyes, amíg a babára az igazán komoly veszélyt a felborult anyagcsere-háztartás jelenti.

Látogasson el Ön is internetes oldalunkra, ahol képzett, tapasztalt orvosok által kaphat orvosi másodvéleményt a terhességi cukorbetegség kezelése érdekében csupán csak 5000 forint ellenében! Ha a legjobb megoldást keresi, nálunk a helye!

Forrás: Terhességi cukorbetegség


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs