2016. január 15.
Profi hangfalszett megoldások

Ha igazi hangélményre, zenei ritmusokra, tökéletes basszusra vágyunk, akkor minőségi hangfalszettre van szükségünk. Ezek közül sokféle összeállítás található a szaküzletekben, így egyáltalán nincs könnyű dolgunk, ha dönteni kell egyik vagy másik termék között. Természetesen mindannyian szívesen választjuk azokat a hangfalakat, amelyeknek a külső tervezése a leginkább elnyeri a tetszésünket, de ez nem lehet egyedüli szempont. A technikai paraméterek figyelembevétele igencsak fontos.

A hangfalszett elhelyezésekor túlzsúfoltság elkerülése érdekében érdemes azokat a megoldásokat előnyben részesíteni, amelyek helytakarékos elhelyezést tesznek lehetővé. Természetesen egy tágas nappali esetében erre nincs szükség, de nagyon sok esetben az álló és a falra szerelhető dobozok helytakarékossága remek szolgálatot tesz. Érdemes odafigyelnünk arra is, hogy a dobozok elhelyezése stílusos legyen. A sarkokba bezsúfolt hangsugárzók nem minden esetben mutatnak jól.

Nagyon sokszor felvetődik bennünk a kérdés, hogy melyik hangfal típust részesítsük előnyben technikai szempontból. Mindegyik rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal is, így inkább aszerint érdemes választani, hogy nekünk személy szerint milyen megoldásra van szükségünk. A zárt hangdobozzal rendelkező hangsugárzók azért lehetnek annyira népszerűek, mert az emberek általában nem használják ki egy hangfalszett kapacitását, így nem bújik elő zárt hangdoboz hiányossága, miszerint magas igénybevétel esetén a basszus igencsak minőségtelen. Ha a basszus minősége kiemelt szempontként szerepel a vásárlás során, az esetben érdemesebb valamilyen más típust választani; többek között a tölcséres hangdobozzal rendelkező megoldások is nagyszerűek. Ezek a hangfalak egészen más hangminőséget képesek produkálni nagyobb igénybevétel során is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs