2015. február 20.
Pécs, a mediterrán magyar város

Magyarország egyik legszebb nagyvárosa a közel 150 ezer lakót számláló Pécs. A város nagyon régi, már 2000 évvel ezelőtt az Ókorban is létezett, a Római Birodalomban Sopianae néven említik. A település festői környezetben, a Mecsek-hegység lábánál fekszik. A Mecseken hatalmas erdőségek terülnek el, fenyvesek, tölgyesek és bükkösök.

Az erdő mélyén található Abaliget, ahol a csodás abaligeti cseppkőbarlang található, mellette fekszik Orfű egy festői völgyben elhelyezkedő tórendszerrel és Magyarhertelend, ahol igényes termálfürdő várja a pihenni vágyókat. Pécsett is látnivalók garmadájával találkozhatunk. A legnépszerűbbek a Mecsek tetején található TV torony, az Állatkert, a Cella Septhicora és a városi múzeumok.  Csodás épületei a Széchenyi téren található dzsámi, a pécsi Városháza, a Zsolnay mauzóleum és a Szent István téren található Bazilika.

A középkori városfallal védett belvárosban számos minőségi szálloda várja a vendégeket. Megszállhatunk a történelmi időket idéző Palatinus Hotelben, a pécsi Hotel Árkádia igényes szobákkal várja a vendégeket. Amennyiben valaki nem a belvárosban, hanem a Mecseken szeretne megszállni, az is talál kedvére való szállást, a Hotel Kikeletet. Természetesen vannak olcsóbb szállások is Pécsett, kisebb motelek, hostelek és kellemes panziók is. Legalább egy hetet szánjunk a városra és környékére, mert rengeteg a látnivaló és egészen biztosan csodás élményben lesz részünk, ha Pécsre látogatunk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs