2014. február 02.
Pár jó tanács, hogy nyerő legyen az önéletrajzod!

A jó önéletrajz fő ismérvei a figyelemfelkeltés, az egyedi és megnyerő stílus, és az áttekinthetőség. Talán első pillanatban ez nem is tűnik túl bonyolultnak, a nehézségekkel majd a megvalósítás során fogsz találkozni, az már egyáltalán nem ennyire könnyű.

Most adunk pár jó tanácsot, hogy miként is lehetsz a munkáltatók szemében Te az ideális jelölt, hogy aztán a használtan.hu állás ajánlatokat elnyerd.

Először is válassz ki egy önéletrajz típust és tartsd magad annak formai követelményeihez! Sok esetben már azonnal az álláshirdetésből kiderül, hogy milyen CV-t várnak a jelölttől. Az sem ritka azonban, hogy csak annyit írnak a munkáltatók, hogy várják a részletes szakmai önéletrajzot, de hogy az milyen jellegű legyen már nem esik szó. A népszerű CV az amerikai típusú önéletrajz, mely lényege, hogy időrendben, a legfrissebb információktól kell a korábbi tapasztalatok felé haladni. A funkcionális CV esetében már a pályázó képességei, készségei kerülnek középpontba, amivel elfedhető a tapasztalat hiánya. A használt állás érdekében tehát legyél figyelmes!

Az igazi kihívás kitűnni saját önéletrajzoddal a sok száz pályázó anyaga közül, hogy a használt állást megszerezhesd. A legalkalmasabb erre természetesen a teljesen egyedi CV, ám ezt sem szerencsés mindenkinek alkalmaznia. Szakértők elmondása szerint a kreatív pályázati ott alkalmazható, ahol a tömeges a jelentkezés a jellemző. A kreatív önéletrajzzal sikeresen pályázható meg egy grafikai kreativitást igénylő, vagy marketinges munka.

Ha a CV nem megnyerő, akkor a személyes találkát el is feledheted, így figyelj a stílusra is. Legyen összhangban a pozícióval a pályázati anyag nyelvezete. Ha például egy konzervatív céghez jelentkezel a rövidítéseket azonnal verd ki a fejedből. A határozottság látszata az, amit itt számít és egy elegáns fotó. Túlzásokba természetesen itt sem szabad esni, a stílus semmiképp se menjen a tartalom rovására, hiszen a használt.hu állásokat csak a legjobbak kapják meg!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs