2019. március 26.
Ötletek, melyekkel megkedveltethetjük az olvasást a gyermekekkel

A mai gyermekeknek sokkal nehezebb dolguk van, mint anno a szüleiknek. Annyi dolog veszi őket körbe, hogy nem is hibáztathatjuk, hogyha egy egyszerű könyv nem vált ki belőlük különösebb érzelmeket.

[wp_ad_camp_1]

Továbbá az is nagyon fontos, hogy a gyermekeinkkel akkor tudjuk igazán megszerettetni az olvasást, ha erre mi magunk is példát mutatunk. Sosem lesz igazán meggyőző a tanítást, ha a szülőktől nem azt a viselkedési formát látja a gyermek. A mai gyerekek sokkal jobban le vannak terhelve, több a foglalkozás és még a házi feladat is, ugyanis ebben a felgyorsult világban az oktatás is egy gyorsabb tempót diktál. Így nagyon kevés szabadidejük arra, hogy szórakozzanak, vagy éppen azt csináljanak, amihez a legjobban kedvük van. Ám az olvasás nagyon hasznos lehet számukra, ugyanis nem a sok futurisztikus rajzfilmtől és képzeletbeli világban játszódott történetektől kifejlődni a szókincse. Így az olvasás nagyon hasznos lehet azon a téren, ha azt szeretnénk, hogy a gyermekünk okosodjon, művelődjön.

Ugyanis a legtöbb könyvben nem találhatunk meg trágár szavakat, sokkal inkább fejleszti a szókincsünket, a választékos beszédes, a folyékony olvasását, illetve a helyesírást. Egy biztos, hogy ne tegyük számukra kötelezővé az olvasást, ugyanis a gyerekek semmit sem szeretnek, amelyet így kezdünk. Hagyjuk, hogy ők maguk felfedezzék a könyvek szépségét. Esetleg hívjuk fel a figyelmüket, arra, hogy mennyi érdekes dolgok található meg benn. Ezt többek között úgy is elérhetjük, ha mi magunk szülők is a kezünkbe vesszük a gyermekünknek szánt könyvet. Ha a gyerekek számára minél előbb elkezdünk olvasni, akkor az olvasás egy természetes dolgok lesz számukra. illetve még érdekesebbé tehetjük, ha elvezetjük őket a könyvtárba.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs