2013. január 24.
Önnek kutya vagy macska való?

Ha Ön is egyedül érzi magát otthonában vagy egyszerűen csak a gyerekeket szeretné meglepni egy aranyos háziállattal, de nem tudja, hogy a kutya vagy inkább a macska lenne a megfelelő, akkor olvassa el cikkünket, ahol hasznos tanácsokat kaphat a helyed döntés meghozatalához.

Először is a hely meghatározása a legfontosabb minden esetben, amikor állatban gondolkozunk, el kell dönteni, hogy van-e elég hely a lakásban vagy biztonságos-e az udvar, megfelelően van-e az körbekerítve. Abból a szempontból mégis másodlagos a kérdés, hogy macskát vagy kutyát szeretnénk-e inkább tartani, itt ugyanis a méret számít leginkább, ugyanis a méreteikben akár óriási eltérés is lehet.

A másik dolog amin el kell gondolkodni, hogy társat szeretnének-e. Ugyanis ha a magányodat akarod az új kedvenccel enyhíteni egy kissé, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy macskát vagy inkább kutyát választasz. Mind a két esetben rengeteg szeretetet fogsz kapni az állatkától, annak a tévhitnek az ellenére, hogy sokan szerint a macska számára nem fontos a gazdi.

A hűség is fontos szempont lehet. Az igaz, hogy a macskák általában nagyon ragaszkodnak a helyhez, amíg a kutyák mobilisabbak. Ez viszont hűség szempontjából nem jelent igazán komoly különbséget. Ám ha azt szeretnéd, hogy az új kis kedvenced mindenhová elkísérjen vagy esetleg nincs saját otthonod és még sokat költözöl, akkor mindenképpen a kutya jelenti az ideálisabb választást, viszont ha ez nem komoly szempont, adott a biztos otthon, akkor a macskával is ugyanolyan szoros lehet a kapcsolatot lehet kialakítani.

Az egyedüllét szintén fontos, át kell ezt is gondolni. A macskák bár nem szeretik, de jobban viselik az egyedüllétet, mivel nem ragaszkodnak annyira a jelenlétedhez, ám ha a kutyát sokáig magára hagyod, akkor az is előfordulhat, hogy lelki beteg lesz, így ha egész napos munkád miatt nem vagy otthon akkor a macska jobb választás.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs