2017. szeptember 24.
Ön tudta, hogy mire jó a hagymahéj tea?

Valószínűleg kevesen gondoltak arra, hogy ne dobják ki a hagyma héját, mert az még jól jöhet. Például akkor, amikor megfázunk és erősen köhögünk. Nagyon hatékony megoldás és hosszú távon is jó hatással van a szervezetre.

[wp_ad_camp_1]

A hagymahéj tea nagyon egészséges. Több recept is van, ahogy elkészíthető a hagymahéj tea. Mindhárom nagyon hatásos és már évtizedekkel ezelőtt kezdték használni. A hagyományos recept könnyen elkészíthető és nem kell más hozzá, mint egy kis barnacukor, víz és hagymahéj. Karamellizáljunk két evőkanál barna cukrot egy edényben, majd öntsünk rá egy fél liter vizet és adjuk hozzá két hagyma külső héját. Forraljuk fel és miután ez kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni kb. 15 percet és máris ihatjuk. Egy másik recept szerint, fel kell forralni fél liter vizet és ha ez kész bele kell tenni két egész vöröshagyma külső héját és forralni kell még kb. egy percig , majd állni hagyni 15 percet. Miután annyira kihűlt, hogy mér fogyasztható, tegyünk bele ízlés szerint mézet (ajánlott a hársméz) és már fogyaszthatjuk is.

Mossuk meg a vöröshagymát és a héját tegyük hideg vízbe és miután forr hagyjuk néhány percet. Szűrjük le és miután egy kicsit kihűlt, adjunk hozzá mézet. Elsősorban megfázás, influenza esetén, hurutos köhögés gyógyítása miatt fogyasztják. A hagyma külső héja nagyon gazdag rostokban és flavonoidokban, amik segítenek csökkenteni a szív-, és érrendszeri problémák kialakulását. Jó hatással vannak az emésztőrendszerre és segítenek megelőzni a cukorbetegséget.

Nem kell minden megfázásnál a gyógyszertárba szaladni és köhögés elleni gyógyszert vásárolni, hiszen vannak olyan alternatív gyógymódok, házi praktikák, amelyek segítenek a probléma megoldásában és semmilyen káros hatásuk nincs a szervezetre. Próbálja ki Ön is a hagymahéj teát!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs