2016. december 12.
Olaszország legszebb kisvárosai

A kis méret nem feltétlenül rossz, főleg akkor nem ha Olaszország kisvárosaira kerül a sor. Míg a kisvárosokból hiányozhat a kényelem, vagy a történelmi látnivalók amelyeket a nagyvárosokban láthatunk, addig kárpótolnak a kisvárosokban levő vizek, a gyönyörű virágok, valamint az erodálódott csúcsok is. Lássuk tehát a négy legszebb olasz kisvárost.

Manarola Észak-Olaszországban található kisváros, amely festői tengerparttal rendelkezik, és a város lefordított magyar neve „nagy kerék”, ami a kisváros hatalmas malomkerekére vonatkozik. A város borairól híres már a római idők óta, így mindenképpen érdemes kipróbálni a Schiacchetrá bort. A kisvárosban a házak színesek, így van látnivaló, és több túraútvonal is van a szőlőskertek, illetve dombok közelében is. Civita di Bagnoregio kisvárost etruszkok alapították 2500 évvel ezelőtt. A kisváros magas fekvésű, ezért a magasból lélegzetelállító látványt biztosít minden oda látogató turistának. Az erózió azt okozta, hogy a város a sziklákra „bukdácsoljon”, viszont egy gyalogoshíd segítségével könnyen megközelíthető maradt. A kisváros hangulata középkori, az utcák macskakövesek és évszázados borostyán boltívek is láthatóak.

Pitigliano egy toszkánai kisváros, amelyet „kis Jeruzsálemnek” is neveznek, hiszen a városban erős zsidó közösség lakott, bár manapság már egyre kevesebb. A kisvárosban levő 16. századi zsinagóga a legszebb látnivaló. A kevesebb mint 4000 lakossal rendelkező régióban több templom is található, például Szent Péter és Pál katolikus temploma. Ha Positano kisvárost látogatja fel, akkor legyen felkészülve a lenyűgöző, káprázatos tájakra. Positani egy szegény halász kisvárosból lett az egyik legkedveltebb turista megállójává, és a legszebb látnivaló itt kétségtelenül a Santa Maria Asunta templom, aminek látványos kupolája és majolika csempéje van.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs