2018. május 20.
Olaszország legszebb helyei közül néhány

Az utazást kedvelők számára kifejezetten ajánlott célpont Olaszország, amely évről évre egyre több turistát vonz. Az országban rengeteg a látnivaló és szebbnél szebb tájak váltogatják egymást.

Olaszország legszebb helyei közé tartoznak a Dolomitok, amely az ország egyik leggyönyörűbb hegyvidéki paradicsoma is egyben. A Dolomitok a látványos sziklaszírtjeiről, gleccsereiről, mély folyóvölgyeiről, hegyi patakjairól, csodálatos tengerszemeiről, mesébe illő havasi legelőiről, páratlan látványt nyújt. A sziklaalakzatok magasba nyúlnak és fehéres-szürkés, vagy vöröses színben pompáznak. A Dolomitok legmagasabb csúcsa a 3344 méter magas Marmolada, míg a délebbi völgyekre a mediterrán növényzet a jellemző. A déli részeken olajfák, szőlő ültetvények, cédrusok, gyümölcsösök és mandulaligetek díszítik a tájat. A Dolomitok mellett Umbria szintén egy olyan hely, amelyet mindenképp érdemes meglátogatni, ha Olaszországban járunk. Umbriát az irodalom Itália zöld szíveként tartja számon. Bár tengerpartja nincs, azonban rengeteg idilli, zöldellő domb, völgy, és gyönyörű tavak találhatók itt. Egyik legnevezetesebb települése Assisi, a ferences rend alapítójának, Assisi Szent Ferencnek a szülővárosa, amelyet az UNESCO 2000-ben a Világörökség védelme alá vont.

Cinque Terre csodálatosan festői falvai a Ligur-tenger partvidékén található. Meredek sziklaszögellései, rejtett kis öblei, szőlővel beültetett teraszai, színes házai és kellemes, mediterrán éghajlata egyre népszerűbb a turisták körében. Cinque Terre szintén része az UNESCO által védett világörökségi területeknek. Alberobello az egyik legbájosabb, legkülönlegesebb és legszokatlanabb település Dél-Olaszországban, mely különleges formájú házacskáiról vált híressé világszerte. Egy mesebeli és páratlan élményt nyújt a látvány az ide látogatók számára.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs