2013. augusztus 10.
Nyári öltözet a munkahelyi etikett függvényében

Természetesen, mint minden nyáron, idén is elérkezett a kánikula ideje. Sokan ennek ellenére sem mernek lazítani munkahelyi ruhájukon, mert az megköveteli az öltönyt. Ez ellen persze nem lehet mit tenni, ám nem kell feltétlenül egy vastag gyapjúöltönyben izzadni az asztalnál, hiszen adott pár remek alternatív megoldás, melyet érdemes bevetni.

A len ősidők óta az emberiség egyik legfőbb ruhaforrása. Tudni kell róla, hogy nagyon jól szellőzik, igazán könnyed nyári viselet. A szabóknak köszönhetően pedig öltöny formájában is megtalálható sok üzletben, bár az is előfordulhat, hogy csináltatni kell, de egyértelműen megéri a plusz kiadást, hiszen olyan érzést kölcsönöz, mintha nem lenne rajtad semmi.

A vékony pamut még mindig jobb, mint a klasszikus pamut, ha egyszer muszáj a kánikulában is öltönyt viselni a munkahelyen. A vékony pamut anyag kellően szellőzik, így nem érzed majd katlannak a ruhádat. Arra persze figyelj, hogy mit veszel alá, de ezzel már nem nyúlhatsz mellé.

Az öltözködési szabály szigorúan veszi a rövid ujjú inget, így sajnos sok helyen nem kívánatos viseletnek számít különösen, ha öltönyt is viselsz hozzá. Az ing anyagában viszont szerencsére válogathatsz. A hosszú ujjú ing esetében is több könnyed és jól szellőző anyag adott.

A nyakkendő ugyancsak egy olyan kiegészítő, amit nem igazán hagyhatsz el egy olyan munkahelyen, ahol az öltöny is kötelező. Sajnos igazán jó alternatíva ebben az esetben nincs, leszámítva, hogy amikor egyedül dolgozol az irodában, akkor letudod venni.

A cipő terén az öltöny bizony szigorú, tehát sem a szandál, sem pedig a papucs nem megengedett viselet ilyen esetben. Egy len öltönyhöz viszont választhatsz egy kényelmes mokaszint, de ekkor is vegyél egy könnyű pamut zoknit. A zárt cipők ma már szerencsére úgy vannak kialakítva, hogy szellőzhetnek is, így olyan lábbeliket érdemes választanod, melyek anyaga lukacsos.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs