2017. április 30.
New York állam legszebb helyei

New York egy hatalmas és változatos állam, de a legtöbb turista csak New York-ba látogat el, ami bár valóban egy izgalmas város, de az állam ezen kívül rengeteg más lehetőséget is felkínál. Az államban láthatóak gyönyörű tavak, bájos egyetemi városok, és még világhírű vízeséseket is látni lehet, ha valaki ide látogat. Lássuk tehát, hogy melyek a legjobb helyek New York államban.

Az első a Niagara vízesés, ami végtelenül romantikus látványt nyújt, ezért is hívják a nászutak fővárosának ezt a helyet. A Niagara vízesés a kanadai határ mentén található, sőt, a vízesést akár az elválasztó vonalon túl is látni lehet, tehát akár Kanadából is élvezne lehet ezt a gyönyörű vízesést. A Hudson folyó völgyét is mindenképpen érdemes fellátogatni. A völgy legnagyobb része mezőgazdasági terület, ahol gyönyörű vidéki, bukolikus tájakat is lehet látni. A Hudson folyó völgyében biofarmokkal, helyi pincészetekkel és kézműves sajtkészítőkkel is lehet találkozni, ráadásul egy minőségi ételt felszolgáló étteremért sem kell messzire menni, hiszen a völgy tele van ilyen helyekkel.

Ithacába is érdemes ellátogatni ha New York államban járunk, ami egy egyetemi város a Cayuga tó déli csúcsánál. Ithaca két dologról ismert: az egyetemeiről, valamint azt ezt körülvevő tájról ami tele van szurdokokkal és vízesésekkel. Ha elég szerencsés ahhoz, hogy eljusson Ithacába, akkor látogasson el a Cornell Egyetemre aminek helyszínén egy ikonikus óratorony látható. Ithaca sétáló utcáján pedig éttermeket és helyi üzleteket találhat, ahol elütheti az időt. Végül pedig Buffalo is egy kiváló úticél lehet, ami kultúrájáról és az oktatásáról híres. Buffalo több sikeres sport csapattal is rendelkezik, ráadásul a városnak komoly történelme is van, így rengeteg új dolgot felfedezhet Amerikáról ha ide látogat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs