2018. március 12.
Népszerű szórakozási lehetőség: léggitár verseny

Nagyon sok ember jár manapság különböző szórakozóhelyekre, és mindenkinek megvannak a maga szokásai. Ha valaki olyan helyre jár, ahol rock zene megy, akkor általában a táncoláshoz nagyon gyakran tartozik hozzá az úgynevezett hajalás és a léggitározás is. Ezek a tevékenységek természetesen nem mindenkire jellemzőek, azonban ebben a kultúrában megszokottnak számítanak.

[wp_ad_camp_1]

A léggitár egy olyan dolog, amelyet bárki szívesen „használ”, még abban a helyzetben is, amikor nem éppen egy táncmulatság kellős közepén tombol, hanem például otthoni környezetben kíván kikapcsolódni. Azonban egyre gyakoribb az is, hogy léggitár versenyeket rendezzenek azok számára, akik ebben érdekeltek. Bár első hangzásra (látásra) eléggé furcsának tűnhet, az ilyen versenyek igazán élvezetesek lehetnek azok számára, akik űzik, és azok számára is, akik csak nézőként vesznek részt benne. Bár általában mindez egy sajátos kört céloz meg, hogyha az ember tudomást szerez róla, és a helyszínre látogat, biztosan nem fogják elküldeni onnan. Érdekes megfigyelni, hogy például a bandák tagjai hogyan játszanak igazi gitárral, és utána léggitárral. Továbbá pedig azt is érdekes lehet tanulmányozni, hogy azok az emberek, akiknek még nem járt valódi gitár a kezükben, hogyan imitálják azt, és hogy ez a játék miben különbözik az „eredetitől”.

Amikor valaki részt kíván venni egy ilyen versenyen, nem árt, hogyha megtekint előtte pár videót, vagy, amennyiben megteheti, rendes gitárral gyakorlatozik. Bár ez a kettő különbözni fog egymástól, azért nem árt minél több taktikát elsajátítani a sikeres szereplés érdekében. Ez a verseny pedig nem csak laikusoknak, hanem profi gitárosoknak is hasznos lehet, mivel így el tudnak vonatkoztatni attól, hogy a játéra figyeljenek, és az esztétikára tudják fordítani teljes figyelmüket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs