2014. január 10.
Ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, avagy az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy azok akik rendszeres gyógyszerszedők, tehát betegek, figyeljenek oda arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésükre. Amikor a nyitva tartás megváltozik kavarodás szokott lenni, így erre érdemes még időben ügyelni, hogy aztán ne álljuk tehetetlenül, orvosság nélkül a gyógyszertár ajtaja előtt, mely bizony zárva lesz!

Az ÁNTSZ annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a felfordulás közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is. A megfelelő internetes felületen tehát akár már ebben a pillanatban is értesülhet arról, hogy az ünnepek alatt hol is tudja majd beszerezni a gyógyszert, ha arra szüksége lenne.

Tudni kell, hogy egymást követően nem kevesebb, mint hat egybefüggő munkaszüneti nap lesz karácsonykor. Pontosan ezért érdemes minél hamarabb, még idejében felkeresni a háziorvost, ha a rendszeresen szedett gyógyszer lassan kifogyóban van és nem tartunk ki vele az ünnepek végéig. Az ÁNTSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében erre mindenki figyelmét felhívja!

Az említett óvintézkedéseken kívül is célszerű áttekinteni még a “házi patikát” is, ami azt jelenti, hogy a hideg időben bizony legyünk mindig résen, avagy legyen otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szer, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmény a nehéz ünnepi étkezések miatt, valamint legyen otthon a kisebb konyhai balesetek ellátására szolgáló készítmény is, ami ugyancsak jól jöhet.

Annak érdekében, hogy gyógyszertárak a felmerülő igényeket ki tudják szolgálni az ünnepek alatt, tehát a hosszú munkaszünet alatt is, az országos tiszti főgyógyszerész egyeztetett a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségével, tehát orvosságot lehet épp szerezni, de érdemes előre felkészülni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs