2014. szeptember 18.
Ne hagyd el a reggeli nyújtást és alakod szebb lesz!

Az izmok nyújtásával a vérkeringés felpezsdül, illetve ébredezni kezd az anyagcsere is. A reggeli nyújtás tehát igazi csodákra képes. Egész nap energikusabbnak érezheted magad általa, egyszerűen csak figyelni kell arra, hogy a legtöbb izmod nyújtsd meg, ne hagyj ki semmit, ami fontos. Az alábbiakban adunk pár nyújtási tippet is.

Ébredés után, amikor még az ágyban vagy, akkor jön az első nyújtógyakorlat. Ehhez ülj törökülésben, majd az ujjaidat kulcsold össze, és emeld a kezedet a fejed fölé úgy, hogy a tenyered nézzen fölfelé. Egészen addig nyújtózkodj ameddig jólesik, olyan magasra nyújtsd kezeid, amilyenre csak tudod. Ez a gyakorlat segíti a vér áramlását, így máris éberebbnek érzed majd magad. Addig tartsd fent a kezeidet, amíg tízig számolsz, majd ismételd meg a gyakorlatot.

A következő lépésben jön a nyak- és vállnyújtás. Még mindig az ágyban maradhatsz, de leülhetsz az ágy mellé, a szőnyegre is, ha úgy kényelmesebb. A váll és a nyak nyújtása segíti az agy vérellátását, de emellett kimozgatja az éjszakai merevséget is, így megelőzhetőek a görcsök kialakulásai. A jobb oldali izmok megnyújtásához a bal füledet tedd olyan közel a bal válladhoz, amennyire tudod. Maradj így egy kicsit, majd tekerd a válladat hátra, és előre. Mindkét irányba végezd el ezt a gyakorlatot.

Biztosan tapasztaltad már, hogy a hát alsó részének izmai képesek a merevségre. Annak érdekében, hogy ezt megelőzd, reggelente feküdj a hátadra az ágy bal szélén, a jobb karodat pedig nyújtsd ki a testeddel merőlegesen, majd fordítsd erre az arcodat is. Ezek után a bal karodat tedd a jobb csípődre, és óvatosan húzd azt magad felé, közben a bal lábad enyhén lógjon le az ágyról.

A lábak nyújtása se maradjon el. Feküdj az oldaladra, hajlítsd be az alsó karodat, a fejedet támaszd a tenyeredre. Eközben az alsó lábad legyen nyújtva, a felsőt pedig hajlítsd be. A felső karoddal finoman húzd a gerinced felé behajlított lábad.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs