2017. július 06.
Munka vagy magánélet?

Most nézzük általánosságban, hogy vajon mi az, ami általában motiválja az embert élete során?

Sokan mondanák erre, hogy „hát persze, hogy a pénz”. Igen, sokakat a mai világban ez motivál. Ez pedig alapvetően feltételezi, hogy a pénz sarkall arra bennünket – mint külső tényező, hogy dolgozzunk. De persze nem ez az egyetlen dolog, ami ösztönöz minket életünkben.

A magánéletünk sikeressége legalább ilyen fontos! Ennek a két tényezőnek egyensúlyban kell lennie ahhoz, hogy igazán sikeresek és elégedettek lehessünk az életben.

De vajon melyiket kell előtérbe helyeznünk?

A válasz: egyiket sem! Nem lehet hierarchikus rangsort felállítani! A fő, hogy találjuk meg az összhangot a munka és a magánélet között!

Sokan követik el azt a hibát, hogy a munkát, a karriert helyezik első helyre az életükben és ez a magánélet rovására megy! Valóban fontos a pénz és ezáltal a munka is, de ne felejtsük el, hogy a magánéletünk is legalább annyira fontos szerepet játszik!

Fordítsunk kellő figyelmet családunkra, barátainkra, hiszen ők is meghatározó szereppel bírnak életünkben! Gondoljunk csak bele! Ha teljes életet akarunk élni, akkor egyensúlyt kell teremtenünk életünk különböző területei között! Hiszen hogyan lehetne boldog életünk például csak karrierrel?

Meddig lenne elég csak a munka, mint „hűséges társ” az életünkben? Egy ideig biztosan… de az is biztos, hogy nem örökre! Kell egy társ, egy család, egy baráti társaság, akikkel megoszthatjuk sikereinket, egy gyermek, akiért dolgozunk – emberek, akik tanúi lehetnek életünknek! És ez az, ami garantálja a teljes boldogságot!

Úgy érzi, hogy nincs meg az egyensúly a magánélet és a munka közt? Esetleg nem elég motivált? Keressen fel egy motivációs tréninget, ahol megismerheti önmagát és megértheti mik az ön mozgatórugói az életben.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs