2020. január 02.
Montana állam legszebb helyei

A Big Sky Country néven ismert Montana egy csodálatos célpont mindazok számára, akik értékelik a nagyszerű szabadság szépségét. Montana különböző nemzeti parkokkal, csodálatos vadvilággal és látványos tájakkal rendelkezik. Ugyanakkor számos élénk város is látható itt, amelyek a cowboy kultúrát mutatják be. Ha Montana államba tervez látogatni, ne hagyja ki ezeket a felejthetetlen helyeket, amelyeket megismerhet itt.

[wp_ad_camp_1]

Montana központjában található a Nagy-vízesés, amely Electric City néven is ismert. A Nagy-vízesést gyakran a búvárkodás, illetve a közeli nemzeti parkok felfedezése miatt keresik fel, de a város önmagában is rengeteg lehetőséget kínál minden egyes turista számára. Például egy napot eltölthet a Ryan-gáton, amely mérföldnyi hosszú környező túraútvonallal büszkélkedhet, és ahonnan az Electric City a becenevét kapta. Akár a Missouri-folyó partjain is sétálhat, pisztrángot is foghat, és többet megtudhat az amerikai történelemről a Giant Springs Állami Parkban és a közeli Lewis és Clark Nemzeti Tolmácsközpontban.

Montana második legnagyobb városa Missoula, a Montanai Egyetem campusának otthona. Missoula a vasúti utazás központja volt, és a város történelmi vasútállomásait még mindig láthatjuk, hiszen jól megőrizték őket. Előfordulhat, hogy a történelem szerelmesei megnézhetik az ikonikus Caras Park Carouselt, a Missoula Művészeti Múzeumot és az ikonikus Roxy Színházat is. A Clark Fork folyó folyik Missoula központjában, és a kikapcsolódás központja is lehet, így kipróbálhatja itt a raftingot is, vagy sétálhat a parton, ha éppen ehhez lenne kedve. A városban számos helyi sörfőzdék, kiváló független éttermek és butikok is megtalálhatóak, amelyek tökéletesek az egyedi ajándéktárgyak megvásárlásához, ha az otthoniakat szeretné meglepni valami széppel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs