2018. május 28.
Mivel tisztítsuk a hajunkat, amikor elutazunk?

Az emberek általában fel vannak készülve az olyan esetekre is, amikor elutaznak valahová, és tudatosítják azt, hogy ez együtt jár a mindennapi komfortérzetük feladásával. Azonban ilyenkor nem teljes feladásról beszélünk, inkább csak alkalmazkodásról. Természetesen, arra semmiképpen nem számíthatunk, hogy az elutazásunk ideje alatt is minden körülmény ugyanolyan lesz, mint az otthoni környezetben.

A szárazsampon például egy olyan kellék, amelyre mindenkinek szüksége lehet azok közül, akik szeretnék azt, hogy hajkoronájuk mindig ápolt legyen, még abban az esetben is, amikor a körülmények nem engedik meg azt. Amikor az ember például több napos sátorozásra indul, akkor mindenképpen számolnia kell vele, hogy nem biztos, hogy lesz arra lehetősége, hogy megmossa a haját. Ez ellen azonban úgy lehet tenni, hogy szárazsampont viszünk magunkkal, és ezzel segítünk abban, hogy a hajunk úgy nézzen ki, mintha frissen mosott lenne. Persze, ez a módszer nagyon sok ideig nem hatásos, viszont megéri kipróbálni, mert akár napokat is nyerhetünk vele, és hogyha valaki kényes erre a dologra, akkor nagyon könnyedén kiválthatja vele a gyakori hajmosást, amelyhez ő, meg a haja is hozzászokott.

A szárazsampon mellett azonban még léteznek szintén hasonló praktikák arra, hogy hogyan tisztítsuk magunkat az ilyen alkalmakkor. Azonban a legjobb választás, hogy ha van a közelben tiszta víz, esetleg patak, akkor azzal mossuk le magunkat. Ilyenkor fontos, hogy ne vegyszeres, hanem inkább bió tisztítószereket használjunk, hogy ne szennyezzük a környezetet. Hogyha mindezeket betartjuk, akkor egy nagyon kellemes kirándulásnak nézhetünk elébe. Fontos, hogy tiszteljük a környezetet is amellett, hogy jól érezzük magunkat. Mindenkinek meg kell ezt jegyeznie ahhoz, hogy sokáig élvezhessük ezeket a dolgokat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs