2016. április 28.
Mit nem szabad a feng shui szerint?

Napjainkban egyre inkább divatosnak számít betartani a feng shui szabályait, hogy életünk alakulása a lehető legnagyobb mértékben akadálymentes legyen. A médiában gyakorta jelennek meg cikkek eme ősi, több mint négyezer éve kialakult kínai hagyomány kapcsán, melynek célja az ember és a természet közötti összhang megteremtése.

A feng shui hívei úgy gondolják, ha a hagyomány szabályai szerint rendezik be otthonukat, akkor a lakásuk ugyanolyan optimális körülményeket biztosít majd a testi és lelki egészségük számára, mint maga a háborítatlan természet. Eme hagyomány szerint a sikerekkel teli élet titka többek között abban rejlik, hogy milyen az otthonunk fekvése, valamint, hogy milyen tárgyakkal vesszük körbe magunkat a lakásunkban.

A feng-shui, mint szószerkezet egyébként szelet és vizet jelent, alapjai csillagászati megfigyelésekre vezethetőek vissza. Ez a több ezer éves tan szorosan egybefonódik a Jin és Jang fogalmával. A tan hívei úgy vélik, a pozitív és a negatív pólus között keletkező feszültség mozgatja az egész világot. Ha tehát szeretnénk otthonunkban optimális körülményeket megteremteni ahhoz, hogy a siker, a jószerencse és az egészség is beköltözzön hozzánk, akkor érdemes különösen nagy figyelmet szentelnünk arra, hogyan kellene berendeznünk a lakásunkat a feng shui szabályai szerint. Lássunk most néhány példát arra, hogy mi az, amit abszolút érdemes kerülnünk, ha azt szeretnénk, hogy a jólét ne kerüljön el minket! A térrendezés tudományának is nevezett hagyomány úgy tartja, hogy a lakásunk alaprajzának is kulcsfontosságú szerepe van a boldogulásunkban.

A feng shui szerint például csak magunknak ártunk azzal, ha a hálószobánkba felszerelünk egy-egy tükröt. Jobban tesszük, ha egy életre elfelejtjük az egyenes vonalú bútorokat, az ilyenek miatt ugyanis elsiklik a közelünkből a „chi”-nek nevezett pozitív energia, amelynek következtében rövid időn belül nyugtalanná válhatunk. Ugyanígy a szögletes asztalok használatát is ellenzi, a feng shui szerint ugyanis ezek hajlamosak szétszórni az ember bánatát a lakás mind a négy sarkában. Ha lehet, lakásunkat ne kaktusszal próbájuk meg feldíszíteni, ez ugyanis még inkább visszahúzódóvá tesz minket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs