2017. szeptember 14.
Mit lehet készíteni édesburgonyából

Bár az édes burgonya nem valami formás és nem is kifejezetten érdekes, viszont tele vannak tápanyagokkal, ezért is annyira elterjedtek például Indiában. Ez a sokoldalú és keményítőtartalmú étel többféle módon is felhasználható úgy, hogy egy íncsiklandozó ebéd vagy éppen vacsora legyen az eredménye.

[wp_ad_camp_1]

Egy kutatás szerint mindössze egyetlen darab édes burgonya tartalmaz annyi beta-karotint, valamint C-vitamint is, hogy az elég legyen egész napra. Lássuk tehát, hogy milyen ételek készíthetőek édes burgonyából. Az első az édes burgonya saláta. Ehhez dobjon össze néhányat a kedvenc zöldségei közül, illetve némi édes burgonyát, és az utóbbival egy édeskés, nagyon egészséges salátát fog kapni. Ha még kedvenc fűszereit is hozzáadja akkor egy friss és izgalmas ebédnek néz elébe. Ezzel az édeskés, egészséges salátával garantáltan nem fog tudni betelni. A második étel, amit édes burgonyából készíthet az édes burgonya leves. Ha az édes burgonyához hozzáad némi kesudiót és ananászt, akkor ezzel nagy örömet szerezhet ízlelőbimbóinak, hiszen egy krémes, ízekben gazdag levest fog kapni, amit a nap bármely szakaszában bátran élvezhet.

Édes burgonyából természetesen sültkrumplit is lehet készíteni, és hát ki ne szeretné a sültkrumplit? Ha éppen fogyókúrára készül, akkor kifejezetten előnyös lehet ez az étel, tehát bátran készítsen édes burgonyából sültkrumplit, mert így egy jó ízű de mégis egészséges gyors ételt kaphat. Az utolsó étel amit édes burgonyából készíthet az a krumplipüré. Az édes burgonyából készült krumplipürét legjobban a roston sült hús mellett lehet élvezni. Hámozza meg és vágja fel az édes burgonyát apró darabkákra majd forralja ezeket 30 percig, vagy addig, amíg puhára főnek, majd törje meg ezeket vajjal és készen is fog állni a krumplipüré a felszolgáláshoz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs