2018. december 04.
Mit fogyasszunk reggelire?

A reggeli az-az étkezés, melyet a legegyszerűbben csak a legfontosabbként szoktunk emlegetni. Ez persze cseppet sem véletlen, hiszen nagyon fontos arra oda figyelnünk, hogy hogyan indítsuk a napot.

[wp_ad_camp_1]

Úgy gondolom, hogy a legtöbbünk számára már igen közismert ténynek bizonyul az, miszerint a legtöbb készen kapható gabonapehely nagyon sok cukrot tartalmazz. Ennek köszönhetően már cseppet sem olyan egészséges, mint azt elsőre gondolnánk. A kutatások azt támasztják alá , hogy a legtöbb gyerek a cukor bevitel ajánlott mennyiségének napi szinten a kétszeresét viszik be. Márpedig a túlzott cukor bevitel nagyon egészségtelen, és még számos betegséget is vonhat magával. Ráadásul ezek mellett a cukor kihatással lehet az energiaszintünkre, illetve a teljesítőképességünkre is. Amennyiben a reggeli étvágyunkat magas cukor tartalmú élelmiszerekkel próbáljuk csillapítani, az könnyen oda vezethet, hogy a cukorbombák után jelentősen lezuhan a vércukorszintünk, amire persze a szervezetünk azonnal reagál.

Többek között ezért is érdemes alacsony cukor tartalmú élelmiszerekkel indítani a napot. Igazán jó alternatívának bizonyul reggelire a tojás, melyet fogyaszthatunk buggyantva, főzve, sütve, rántottaként, vagy éppen omlettnek spenóttal, gombával, paradicsommal, stb. A tojást bárhogy is készítjük remek fogásnak bizonyul. Nagyon ajánlott még a zabkása fogyasztása, melyet elkészíthetünk vízzel, illetve tejjel. Amennyiben tejjel készítjük, akkor a magasabb fehérjetartalmának köszönhetően hosszabb időre biztosítja a jóllakottság érzetét. Adhatunk hozzá chiamgot, különböző gyümölcsöket, mandula-pelyhet vagy éppen fahéjat. Ám jó választásnak bizonyul a görög joghurt, a turmix és a pirítós is. A lényeg, hogy arra törekedjünk, hogy minél nagyobb fehérjetartalommal ellátott reggelit fogyasszunk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs