2018. április 24.
Mire utalhat a krónikus fejfájás?

Nagyon sok ember tapasztalja manapság, hogy gyakran fáj a feje. Ez a fejfájás pedig nem kevésszer másfajta problémákkal is együtt járhat. Ezek a problémák leggyakrabban az émelygéssel és a szédüléssel járnak együtt. Ezeket a tüneteket természetesen nagyon sokféle betegség okozhatja. A legtöbbször csak sima kimerültséggel kell számolni, és csak ritkán kell komoly problémákra gondolni. Azonban mindenképpen tanácsos tudomást venni róluk, és kezelni őket.

[wp_ad_camp_1]

A fejfájás érzését a legtöbb ember már tapasztalhatta magán. Azonban nem csak egy típusú, hanem több fejfájást is elkülöníthetünk. Van, amelyiket csak kimerültség okozza, van, amelyiket a stressz, van, amelyik a szem fáradtsága miatt jön elő, és van, amelyik komolyabb betegségek meglétére vezethető vissza. Mindenesetre, a tüneteket nem árt komolyan venni, viszont attól, hogy komolyan vesszük, még semmiképpen nem szabad megijedni tőlük, és rosszat mesélni be magunknak. A legjobb, hogyha reálisak vagyunk, amennyire csak lehet. Amennyiben a fejfájás a meleg nyári időszakban jelentkezik, érdemes megfontolni, hogy vajon nem-e attól van, hogy nem fogyasztottunk elegendő folyadékot. A nagy melegben ugyanis a szervezet sokkal többet használ fel és izzad ki, ezért szükség van a pótlásra.

Azonban az sem mindegy, hogy az ember hogyan, és mivel kívánja pótolni ezeket a szükségleteket. Bizonyos folyadékok ugyanis dehidratálnak, és ezért (a hidratálás szempontjából, persze) inkább ártanak, mint használnak. Az ilyenek közé elsősorban a koffeint tartalmazó italok és az alkohol tartozik. Ezek, annak ellenére, hogy folyadéknak számítanak, nagyon gyakran pont az ellenkezőjébe fordulnak át, és dehidratációt okoznak. A forró teával pedig szintén ez a helyzet, hogyha meleg időben fogyasztjuk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs