2013. november 27.
Mire ügyelj, ha új munkahelyre kerülsz?!

Először is nézz utána alaposan a dolgoknak! Nem lehet elégszer elmondani, hogy a Google a barátod, a Wiki a barátnőd, tehát mindenképpen tudj meg minél több dolgot az adott cégről, amelynél ezentúl dolgozni fogsz, és az emberekről, akik a munkatársaid lesznek a jövőben. Persze nem tudsz mindent kinyomozni előre, de bizony sok kellemetlenséget spórolhatsz meg magadnak, ha az alapokkal tisztában vagy.

Érdemes mindenkivel kedvesnek lenni! Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak a feletteseikkel és a közvetlen kollégákkal bratyiznak, pedig egy embert leginkább az jellemez, hogy miként bánik a gyakornokkal és a futárral, a portással. Nem árt, ha minden szinten vannak szövetségeseid, akik információval és tanácsokkal segíthetik a munkád.

Amennyire csak tőled telik légy pontos és precíz a munkád során! Kényesen ügyelj arra, hogy jó benyomást tegyél a főnökeidre és a munkatársaidra már az első pillanattól fogva. Mindig érkezz időben, tartsd be a házirendet, mindenkinek mutatkozz be udvariasan mindenkinek, végezd precízen a munkádat, és alkalmazkodj a munkahely öltözködési szokásaihoz, hiszen minden szem rád szegeződik.

Ne legyél bátortalan, nyugodtan kérj segítséget, ha kell! Az teljesen természetes, hogy az első néhány nap azzal telik, hogy megismered a cég munkamódszereit, a feladatod különböző fázisait és az új kollégákat. Sok újonc követi el azonban azt a hibát, hogy nem kérdez, ezért aztán lemarad a munkájával, esetleg hibát hibára halmoz.

Mindig hallgass figyelmesen! Lehet, hogy már egy régi, rutinos játékos vagy a szakmában, de ettől függetlenül hallgasd meg türelmesen, amit a munkatársak mondanak a feladatodról. Ezzel jó benyomást tehetsz a kollégákra, másrészt pedig neked is hasznodra válnak a jó tanácsok, hiszen talán épp ilyenkor derül ki egy-egy olyan infó, ami később nagy segítségedre lehet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs