2017. április 14.
Mire kell oda figyelni parfüm vásárlás során?

A parfüm vásárlás a legtöbb embernek gondot okoz, hiszen nehéz eldönteni, kiválasztani, hogy melyik a megfelelő szépségápoló eszköz. Van néhány hasznos tipp, amelyek segítenek abban, hogy a parfüm választás könnyű és egyszerű legyen.

Szinte minden ember elköveti az a hibát parfüm vásárlás esetén, hogy az illatszert a bőrre fújja. A parfümöt ajánlott a tesztelő papírra fújni legalább 30 centiméteres távolságról, hiszen így tökéletesen érezhető a kellemes illata. Az illatszer kifújása után az alkoholnak el kell párolognia, ezért érdemes 20 másodpercet várni a szagolás előtt, és így garantált, hogy a parfüm valódi illatát fogja érezni. Fontos, hogy a tesztelő papírt ne nyomja közvetlenül az orrához, mert ez esetben csupán az alkohol erős illatát fogja érezni, legalább 10 centiméter legyen a papír és az érzékszerv közötti távolság. Bizonyára a vásárlás során rengeteg különböző illatú parfümöt fog megszagolni, azonban egy idő után az érzékszerve elfárad, ezért érdemes pár illat minta után beleszagolni egy marék kávébabba.

Kevesen tudják, hogy a parfümök a meleg pontokon adják ki leginkább a kellemes illatukat, ezért érdemes az illatszereket a nyakra, a csukló belső részére, valamint a fülek mögé fújni. Elterjedt szokás, a parfüm csuklóra való fújása, ami után rögtön a két testrész összedörzsölése következik, azonban ez nagy hiba, mivel az illatmolekulák összepréselődnek, és eltűnik az valódi illat. A legtöbb nő és férfi a parfümöket a lakás fürdőszobájában tárolja, azonban tudni kell, hogy az illatszerek minőségére, valamint szavatosságára rossz hatással van a pára. Ha megfogadja a fentebb említett tanácsokat, akkor garantált, hogy megtalálja a személyiségéhez tökéletesen illő parfümöt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs