2017. április 08.
Mire kell figyelni, ha az internetről vásárol?

Az emberek többsége az internetről vásárolja meg azokat a dolgokat, amelyek a mindennapok során szükséges. Azzal érvelnek, hogy a webáruházakban sokkal bővebb a választék, és alacsonyabbak az árak. Viszont azzal nem számolnak, hogy az internetes vásárlás buktatókkal van tele, és persze nem is veszik észre ezeket, amikor a régen óhajtott terméket akciósan megrendelhetik.

Nem érdemes olyan weboldalról rendelni, ahol a nincs egyértelműen kiírva a cég rövidített, vagy teljes neve, valamint ahol hiányzik az elérhetőség. Ne rendeljen meg olyan terméket, amely nem tartalmaz magyar nyelvű használati utasítást, leírást. Ha azt észleli, hogy ezek a papírok hiányoznak, akkor bátran értesítse a webáruházat, mivel a cég köteles, hogy ezen dokumentumokat pótolja. A kiválasztott termék megrendelése előtt ajánlott elolvasni a termékről szóló leírást, valamint érdemes a kereskedőtől is érdeklődni. Ha ezeket a lépéseket megteszi, akkor elkerülheti, hogy a megrendelt terméktől eltérőt kapjon kézbe. Jó, ha tudja, hogy ha a megvásárolt termék nem felel meg a leírásoknak, akkor jogában áll, hogy a csomagot vissza küldje.

Ha például egy márkás műszaki terméknél túlságosan alacsony árat vesz észre, akkor semmiféleképpen ne vásárolja azt meg, mivel több mint valószínű, hogy a termék hamisítvány. Továbbá nem ajánlott olyan webáruházakból vásárolni, amely túl kevés terméket árusít, valamint ahol a vásárlok nem értékelték a weboldalt. Ha a rendelési listáján azt veszi észre, hogy a megrendelt csomag 30 nap múlva kerül kiszállításra, akkor mindenféleképpen kattintson a mégse gombra. Vásárlás során érdemes minden apró dologra oda figyelni, mivel egyre több webáruház célja, hogy ellopják a vásárlók pénzét. Természetesen tisztelet a kivételnek, de ha mindenre megpróbálunk odafigyelni, akkor nem lehet gond.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs