2019. szeptember 06.
Mire figyelj, ha repülővel utazol?

A repülés egy óriási kaland. Azonban, hogy ne idegeskedéssel teljen az idő és ne rontsa el az élményt, érdemes pár dologgal már előre tisztában lenni.

Sokat hallani arról, hogy mi mindent nem lehet felvinni a repülőre. Az egyértelmű, hogy gázgyújtókat, petárdákat, tűzijátékokat tilos felvinni a gépre kézi poggyászban és feladott kórházban egyaránt. Biztonsági okokból fegyverként használható tárgyakat is tilos felvinni a gépre, úgy, mint olló vagy dugóhúzó. Meglepő lehet, de a folyadékokat nagyon szigorúan nézik, még akkor is, ha sörről vagy ásványvízről van szó. 100 ml térfogatú flakonokat lehet felvinni, amiknek bele kell férniük egy 1 literes táskába. A bőröndbe is okosan kell pakolni, mivel minden légitársaságnak megvan a maga szabálya méretre és súlyra vonatkozóan. A repülőtérre időben kell érkezni, mivel nem csak a csomagokat ellenőrzik, hanem az utasokat is. Ez pedig együtt egy hosszú procedúra, így jobb előbb ott lenni.

A légiutaskísérők tájékoztatni fogják, hogy mikor mit kell tenni. Például, hogy mikor kell be- vagy kikapcsolnia a biztonsági övet. A gépen ki kell kapcsolni a telefont vagy pedig repülőgép üzemmódba rakni. A gépen lehetőség van ital vagy étel fogyasztásra, valamint a mosdót is tudja használni. A hosszú út során vagy ha már sokadjára utazik, akkor valószínűleg a gyerekek unni fogják magukat, de az is elképzelhető, hogy te magad is. Érdemes vinni könyvet, játékot, hogy az időt kitöltsük. Ha félsz a repüléstől, akkor érdemes könnyű ételt fogyasztani repülés előtt, kipihenni magad előtte és lekötni magad valamilyen tevékenységgel, mint például olvasás vagy zenehallgatás. A repülés egy óriási élmény, amit legalább egyszer az életben érdemes megtapasztalni, így ne tartsanak féken a félelmeid.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs