2015. január 28.
Mire érdemes figyelni, amikor bojlert vásárolunk?

Bár villanybojlerre mindenkinek szüksége van, mégsem nyílt lehetősége mindenkinek megismerkedni azokkal a tényezőkkel, melyeket érdemes egy ilyen berendezés megvásárlásakor figyelembe venni. Éppen ezért mi összegyűjtöttük azokat a szempontokat, melyeken érdemes elgondolkodni, mielőtt bojlert vásárolnánk.

A bojler minden háztartásban jelen lévő vízmelegítő eszköz. Mind a konyhában, mind pedig a fürdőszobában használatos dolog. Az elsődleges szempont, melyet javasolt még a bojler keresése előtt tisztázni az, hogy hány tagú családra szeretnénk ilyen melegítő eszközt vásárolni, hiszen a családtagok száma nagymértékben befolyásolja a melegvíz fogyasztását. Legalább ennyire fontos az a tényező is a bojler vásárlásakor, hogy az otthon található elektromos hálózatunk mennyire terhelhető. Amennyiben úgy érezzük, hogy kevésbé értünk ennek a megállapításához, kérjük ki szakember véleményét, hiszen a későbbiek során igencsak nagy problémát tud okozni, ha nagyobbat vásárolunk, mint amennyit elbírna az elektromos hálózat.

A bojler területén is történt jó néhány fejlődés, ami a külső, laikus szemnek leginkább abban nyilvánul meg, hogy manapság nem csupán álló, azaz függőleges helyzetben felszerelhető bojlert lehet vásárolni, hanem fekvő, vagyis vízszintes kivitelben is kapható immár. A nagyobb bojlerek közül a legelterjedtebbek a függőleges szerelésűek, nagyságukat tekintve pedig a 80 vagy a 120 literesek.  A kisebb bojler az, ami általában a konyhában kerül beszerelésre. Ezek közül a legpopulárisabbak az 5 és a 10 literesek. A Ventil épületgépészeti szaküzlet és webáruház internetes oldalán, a www.ventil-team.hu-n bővebben is informálódhat a bojler fajtákról, előnyükről és minőségükről. Nálunk lehetősége van akár hét éves garanciával ellátott bojlert is vásárolni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs