2019. február 04.
Milyen jótékony hatásai lehetnek egyes fűszereknek?

Manapság hozzánk is egyre több fűszer érkezik el, melyeket érdemes kipróbálni és időközönként alkalmazni. Ám az mellett, hogy finom ízt kölcsönöznek az ételeinknek még nagyon sok fűszer jótékonyan is hathat a szervezetünkre.

[wp_ad_camp_1]

Az ételek fűszerezése egyáltalán nem nevezhető egy újszerű dolognak, ugyanis már az ősemberek is számos gumót, illetve gyökereket használt fel az ételek ízesítésére. Mégpedig a legtöbb esetben pont azokat, amelyekkel a különféle problémáikat gyógyították. Amely nagyon jó döntésnek bizonyult a legtöbb esetben, hiszen a mértékkel használt gyógynövények javíthatják az étvágyunkat, serkenthetik az emésztést és ezen felül aromás illatokkal, és finom ízekkel gazdagítják az ételeinket. Ahhoz, hogy egyes fűszereket kellőképpen tudjuk alkalmazni, ismernünk kell azok különféle hatásait a szervezetünkre. Az egyik nagyon ismert gyógynövény a bazsalikom, amely tulajdonképpen a basileus szóból ered, amely királyt jelent. Ez pedig a füvek közötti helyét jelzi tulajdonképpen.

A bazsalikom étvágygerjesztő hatással rendelkezik és még baktériumölő hatással is rendelkezik, így akár tartósításra is alkalmazható. Ezen felül még meg kell még említeni, hogy vízhajtó és puffadáscsökkentő hatással is rendelkezik. A következő fűszernövényünk a citromfű, melyet már az ókori görögök, illetve rómaiak is alkalmaztak. Többek között ez annak is köszönhető, hogy már, akkor felismerték a jótékony hatásait. Ráadásul érdemes azt is elmondani, hogy az ókori emberek úgy tartották, hogy a citromfűből készült teát valósággal újéletre keltette azt aki elfogyasztotta. Ezen felül oldja a feszültséget és nyugtató hatással is rendelkezik az emberi szervezettel. Ám ez mellett a fejfájásra is alkalmazható.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs