2017. szeptember 04.
Milyen allergiásként utazni?

Az allergiás emberek tudják, hogy a mindennapok során vannak olyan dolgok, amelyekben az allergia akadályt jelent. Tudni kell, hogy az allergiás emberek rengeteg nehézséggel kell szembe nézzenek egy utazás, kirándulás során. A legfontosabb, hogy ha bármilyen allergiás megbetegedéssel küszködik, akkor felkészülten menjen el bármilyen kisebb, nagyobb nyaralásra.

A szakemberek szerint az allergiás betegek a nyaralást megelőzőleg utána kell nézzenek, hogy abban az országban, amelybe nyaralni készül milyen allergének vannak jelen. Természeten az is fontos, hogy minden beteg az utazás előtt ellenőrizze az egészségügyi állapotát, mert kizárólag így tud megfelelően felkészülni a nyaralásra. Függetlenül attól, hogy milyen gyakran kell gyógyszert bevegyen a kézitáskájába mindenképp kerüljön tabletta, orrspray. A kéznél levő gyógyszerek hasznosak lehetnek, ha a tünetek erőteljesen jelentkeznek, vagy ha a repülő járat késik. Ha a nyaralás előtt a gyógyszertárban vásárol, akkor zsebkendőből, hűsítő krémből, szemcseppből, gyógyszerekből, valamint orrspray-ből vegyen minél többet, mert nem tudhatja, hogy a távollét során mennyire lesz szüksége.

A reptéri biztonsági szolgálat feladat, hogy az utasokat teljes mértékben átvizsgálják, ezért, ha allergiásként gyógyszert visz magával, akkor a tablettákat a kirándulás végéig hagyja az eredeti dobozban. Nyugodtan vigyen magával ágyneműt, kispárnát, ha rendszeresen a poratkák miatt szenved, mert így elkerülheti, hogy a nyaralás alatt az allergia miatt rosszul érezze magát. Az ételallergiásoknak a nyaralás során is érdemes oda figyelni arra, hogy mit rágcsálnák, azonban ők is kényeztethetik magukat olyan finomságokkal, amelyeket gond nélkül fogyaszthatnak.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs