2018. március 22.
Miért érdemes Szenegálba látogatni?

Amikor az ember azt fontolgatja, hogy nyaralni indul, nagyon sok lehetőség közül válogathat. Természetesen mindenkinek másak az igényei, a vágyai, és az ebből fakadó elvárásai is. Abban az esetben, amikor el kell dönteni, hogy valaki milyen környezetben szeretné eltölteni a vakációját, mindenképpen azt kell elsősorban megfontolni, hogy inkább közeli, vagy távoli helyre menjen-e.

Szenegál például egy olyan helyszín lehet, ahová a legtöbb ember szívesen látogat abban az esetben, hogyha a távoli helyszíneket célozza meg, viszont nem engedheti azt meg magának, hogy a népszerű „turistaparadicsomokba” látogasson. A jó hír az, hogy 2015. május elsejétől már nem szükséges a magyar állampolgárok számára vízum ahhoz, hogy beengedjék őket az országba. Ez nagyban megkönnyíti az egész folyamatot. A repülőjegyek pedig nagyban csökkentek az utóbbi tíz évben, úgyhogy ha csak az anyagiakat is nézzük, mindenképpen megéri ide látogatni. Viszont nem ez az egyetlen ok, amiért nagyon sok embernek jön meg a kedve, hogy oda menjen. A második, nagyon nyomós ok a kellemes időjárás. Mivel a legalacsonyabb hőfok (átlagban) a 25 fok, és a legmagasabb pedig legtöbbször nem haladja meg a 30-at, a turistáknak nem kell sem a túl hidegtől, sem pedig a túl melegtől tartaniuk.

Az ilyen esetekben (amikor kevésbé ismert helyszínre tervezi a látogatást az ember) érdemes egy kicsit előre informálódni az ottani körülményekkel, és hasznos tudnivalókkal kapcsolatban. Hogyha így teszünk, akkor megtudhatjuk, hogy Szenegál tökéletesen alkalmas a kisebb-nagyobb strandolásokra, viszont hogyha az embernek inkább az ottani kultúrával támadna kedve ismerkedni, akkor azt is megteheti. Az idő mindig kellemesen meleg (már akinek kellemesnek számít a 25 és 30 fok közötti hőmérséklet), viszont elsősorban tavasszal érdemes oda látogatni, mert ilyenkor kevésbé párás a levegő.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs