2014. november 03.
Mi is az a csőgörény? Most megtudhatod!

Ez egy olyan szakszó, melyet a laikus fülek meglepőnek tartanak. A nem szakavatott vízvezeték szerelők ugyanis az állatra asszociálnak, mikor először meghallják.

A csőgörény nevét az állatról kapta ugyan, de mára már egy csövek tisztítására használatos eszköz. Miért kapta pont erről az állatról nevét? A szennyvízvezetékek kiépítése megoldást jelentett bár, de némi kivetnivaló mégis akadt, s akad a mai napig is. Ugyanis a dugulás sok problémát jelent. Tehát a csőgörény elnevezés onnan származik, hogy kezdetben patkánnyal, illetve görénnyel igyekeztek a dugulás gondját megoldani. A vezetékekbe, csövekbe patkányokat és görényeket engedtek, mögöttük tüzet gyújtottak. Ezek az állatok köztudottan félnek a tűztől, és futni kezdenek, így a duguláson is átrágták magukat. Ezzel igyekeztek elhárítani a dugulás problémáját, innen kapta nevét a csőgörény. Hogy miért nem patkány lett, mára már nem tudni, homályba vész.

Ha Ön nem szeretne napokon át minden szabadidejében szakszavakat tanulni, mint amilyen a csőgörény kifejezés is, hívjon szerelőt eldugult lefolyójához. Cégünk munkatársai egy órán belül helyszínre mennek, a munkálatok elvégzését megelőzően árajánlatot tesznek, melyen a későbbiekben nem változtatnak.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs