2017. június 12.
Mi a wellness?

A wellness korunk nagy felfedezése. A rohanó világban szervezetünknek és lelkünknek egyaránt szüksége van kényeztetésre. Mit is jelent a wellness? A wellness egy életforma. Elkötelezettség az egészséges, kiegyensúlyozott, egészségtudatos életmód felé. A testi és a lelki egyensúly összhangja, egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, a test karbantartása tudományos és tapasztalati, egyszerű gyakorlati úton szerzett ismeretek alapján.

Lényege nem egyszerűen csak a szervezet betegségmentességének elérése, hanem egy optimális testi és lelki jólétre irányuló életforma, ahol a harmónia kapja a legfontosabb szerepet. A kiegyensúlyozott életmóddal a betegségek megelőzése is cél, hiszen egyes betegségek jelen tudásszintünk alapján nem gyógyíthatóak, de kialakulásukat nagymértékben befolyásolják a külső és belső környezeti tényezők. Ilyen pld. a cukorbetegség vagy a rák egyes változatai is. A különböző wellnes központok ezért nemcsak a legmodernebb arc és testkezeléseket, masszázsokat, fürdőket, pakolásokat kínálják, hanem olyan környezetet biztosítanak, ahol a stressztől megfáradt lélek is felüdül. A wellness életforma azt kívánja elérni, hogy a hétköznapi életmódban is meg tudjuk valósítani a lelki harmóniát.

Akkor működik, ha nem a külvilág felé látszatjuk a lelki harmóniánkat, hanem őszintén, belülről fakad lelkünk kiegyensúlyozottsága. Legyen hely és mód a hétköznapok során is megújulni, megpihenni, felfrissülni, kikapcsolni, rendezni gondolatainkat, helyére tenni a dolgokat. Kellő időt kell biztosítani a családnak, a hobbinak, a kikapcsolódásnak is. Természetesen a wellnes életmód velejárója az egészséges táplálkozás, a természetes és vegyszermentes ételek előnyben részesítése.

A wellnes a test rendszeres karbantartására is nagy súlyt fektet. Ez egyrészt a különböző kozmetikai, természetgyógyászati kezeléseket, másrészt a rendszeres és kiegyensúlyozott testmozgást is magában foglalja. Természetesen az egyénre szabott szépségápolást se feledjük, hiszen a wellness érzés része a kellemes megjelenés is. A wellness életmódot akkor folytatjuk helyesen, ha nem kampányszerűen űzzük, hanem életünk részévé válik.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs