2015. február 07.
Mesés élővilág a Tisza-tavon

Sokszor külföldi utakban és tengerparti nyaralásokban gondolkodunk, mikor a szabadságunk idejének eltöltéséről van szó, ám Magyarország is számtalan remek lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Amennyiben nem szeretne hosszabb időre elutazni, a Tisza-tó kiváló szabadidős lehetőséget kínál, s mindezt kis országunk határain belül teheti meg.

A Tisza-tó túra főként azoknak a figyelmébe ajánljuk, akik nem passzív pihenésre gondolnak a szabadidejükben sem. A Béketutaj Egyesület jóvoltából megismerhetjük a Tisza-tó túra alkalmával azt a mesés élővilágot, melynek létezéséről esetleg tankönyveinkből emlékszünk csupán. Meglehet még, hogy a földrajz órákról derenghet némi ismeret. De eláruljuk, hogy a Tisza-tó túrákat nem véletlenül épp Magyarország ezen taván szervezzük, ez a tó ugyanis az ország legnagyobb mesterséges tava.

A Tisza-tó túra keretében, az evezés közben minden programban részt vevőnek lehetősége adódik, hogy testközelből is megnézhesse a nem csupán magyar viszonylatban, de a kontinensen is egyedülálló vízinövényzetet. Emellett állatvilága is megannyi látnivalót rejt magában, hiszen több mint kétszáz madárfajjal találkozhatunk ezen a területen. Éppen e növénybeli és állatbeli gazdagságának köszönheti, hogy nemzetvédelmi területnek nyilvánították. Evezés közben többször is találkozhatunk olyan táblával, mely ezt hivatott demonstrálni. Sőt, egyes részei a világörökség részét képezik.

Ha további tudnivalók is érdekelnék, akkor keresse fel a www.bekatutaj.net internetes oldalt, ahol bővebb információk birtokába is juthat, valamint lehetősége kínálkozik részletesebben is megismerkedni a Tisza-tó túrára tervezett programjainkkal. Sőt, képek alakjában is megtekintheti az egyelőre még csak fontolgatott Tisza-tavi túra szépségeit.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs