2016. március 30.
London csodás látnivalói

London az Egyesült Királyság, valamint Anglia fővárosa, Európa egyik leggyönyörűbb és leglátogatottabb városa, ami nem is csoda, hiszen szemet gyönyörködtető látnivalókkal vár minden turistát. Ha úgy döntene, Londonba látogatna, mi most feltárjuk önnek a kötelező látnivalókat turistáknak.

[wp_ad_camp_1]

Az első látnivaló a Tower-Híd, amelyet 8 évig építettek, 244 m hosszú, és tornyai pedig 65 m magasak. A hídról Londonra gyönyörű szép kilátás nyílik, és ez London egyik szimbóluma, így mindenképpen érdemes megnézni, hiszen úgyis útba esik, ha a városban sétál. Egy másik kötelező látnivaló a Westminster-palota, amely 1200 teremből áll, így ez a világ legnagyobb parlamentje. A Parlament óratornya, vagyis az Elizabeth Tower (és az órája, a Big Ben) szintén kihagyhatatlan látnivaló. A Big Ben számít London egyik leghíresebb látványosságának, ami nem is csoda, hiszen ez London egyik legszebb helye. Belülről sajnos nem tekinthető meg, de a Parlamentet bizonyos időpontokban látogatni lehet.

A Buckingham palota 1703-ban épült és eredetileg városházának tervezték, de 1837 óta a brit királyi család lakja. Ez a palota a világon az egyik legismertebb épület, és 775 helyiségéből a látogatók számára 19 tekinthető meg nyáron, amikor a királynő nem tartózkodik a palotában. Itt az őrségváltás is megtekinthető különböző időpontokban, de esős időben nem tartják meg. A következő csodás látnivaló a British Museum, ami a Louvre után a világon a 2. leghíresebb és leglátogatottabb múzeum. A múzeumba való belépés ingyenes, és több mint 8 millió kiállított tárgy tekinthető meg, aminek megtekintése körülbelül egy egész napot, vagy akár többet is igénybe venne. Főleg azoknak ajánlott, akiket érdekel a történelem, de bátran ellátogathat oda mindenki, hiszen teljesen ingyenes a belépés.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs