2019. március 09.
Lengéscsillapító minden modellhez

Amennyiben valamilyen alkatrészünk meghibásodik a gépjárművön, akkor a legtöbben arra igyekszenek, hogy minél olcsóbban tudják megoldani annak cseréjét.

[wp_ad_camp_1]

A lengéscsillapító nagyon fontos, hogy megfelelően működjön. Amennyiben a legkedvezőbb áron szeretne megvásárolni a megfelelő alkatrészt a legjobb minőségben, akkor nálunk a legjobb helyen jár. A lengéscsillapítók állapotáról úgy győződhetünk meg, hogy mennyire vannak elhasználódva, ha felkeresünk egy szervizet, ahol elvégzik a megfelelő méréseket. Csak is így kerülhetjük el, hogy eltörjenek, hiszen így időben figyelmeztethetnek a cserére. A lengéscsillapítóknál megkülönböztetünk jobbos, illetve balos alkatrészeket. Ám a biztonságos közlekedés érdekében célszerű párban cserélni őket. A lengéscsillapítók úgy tudnak megfelelően működni, ha azokban megtalálható a szükséges olaj. Amennyiben ez az olaj kifolyik, akkor annak utántöltésére nincs lehetőség. Ilyen esetekben, akkor ez már az is jelentheti, hogy időszerű egy új alkatrész megvásárlása. Ugyanis egy rossz lengéscsillapító használata esetén a saját életünket tehetjük kockára.

Mivel, ha egy lengéscsillapító nincs megfelelő állapotban, akkor megnő a gépjármű féktávja, illetve a irányíthatósága is sokkal instabilabbá és nehezebbé válik. A lengéscsillapítók meghibásodását sokszor már csak vészhelyzet esetén észleljük. Megkülönböztethetünk különféle lengéscsillapítókat, mint pl. gázos, olajos, illetve sportos változatokat. A boltok pocain nagyon széles körben elérhetőek ezek a létszükségletű alkatrészek, így mindenki a saját igényeinek mérten válogathat közülük. A lengéscsillapítók állapotának a mérése könnyen és gyorsan elvégezhető, ne bízza a véletlenre.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs