2014. február 07.
Légy résen és használd ki a spórolási lehetőségeket!

Lehet, hogy Te is azok közé tartozol, akik a spórolásnak már minden módját megkeresték és igyekeznek minél inkább be is tartani azokat, viszont az most is igaz, hogy a jó pap is holtig tanul. Mindig vannak még új dolgok, melyekről még nem holott az ember fia-lánya, de mégis érdemes betartani azokat, hogy amikor meghozza a postás a borsos számlát, akkor végre kellemes meglepetésben legyen részed.

A már jól ismert led izzókat érdemes a ház minél több helyiségében, így még a fürdőszobában is alkalmazni, ugyanis nagyon sokat spórolhatsz általuk. Ha a hagyományos villanykörtéket energia-hatékonyra, illetve mint említettük led izzókra cseréled máris sokat tettél. Érdemes tudni azt is, hogy a led lámpák 80 százalékkal fogyasztanak kevesebb áramot, mint társaik, így bár drágább megvenni őket, de az is biztos, hogy gyorsan be is hozzák az árukat, sőt még az élettartamuk is hosszabb, akár 25-ször annyi a hagyományos égőké.

Ha a fürdőben hagyományos wc-d van, akkor nem árt átgondolni a tartály lecserélését sem, mivel egy klasszikus öblítő rendszer nagyjából 25 liter vizet zúdít le egyetlen húzásra, ami bizony nem kis pazarlás. A kicserélés után viszont az átfolyó víz mennyisége szabályozható lesz, ami által akár öt literrel is megúszhatod az öblítést. A víz számlán ez garantáltan meg fog látszani, arról nem is beszélve, hogy ezzel még a környezetvédelmet is segíted, mivel nem pazarolod feleslegesen a tiszta vizet.

Mindenki szeret olykor forró fürdőket venni, viszont a forró víz által is félre tudsz tenni kisebb összegeket, ugyanis jelentős mennyiségű energia kell ahhoz, hogy a csapból jövő víz tűzforró legyen. Leforrázni nem akarjuk magunkat, így elég a forró helyett a meleg is. Ha nem 80 fokosra, csak 60-ra melegíted a vizet, az nem érezhető változás a meleget tekintve, de számlán már segíthet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs