2013. szeptember 26.
Legújabb fitnesz őrületek, melyeket bátran kipróbálhatsz

Tabata: A lényege a hatékony zsírégetés csupán négy perc alatt. Lehet, hogy első hallásra könnyűnek tűnik, de igazából nagyon is megerőltető. Nem egyszerű gyakorlatokat kell elvégezned ahhoz, hogy ennyi idő alatt felpörgesd az anyagcseréd, avagy mindent muszáj beleadnod, amit csak tudsz. A tabata edzést először is egy ötperces bemelegítés előzi meg, utána jöhet az izzasztó szakasz helyben futással, ugrálókötelezéssel és guggolással. 20 másodperc mozgást feleannyi pihenő követ. Ezt kell tartani 4-8 körön át.

Popsi balett: Ez a sport a tengerentúlról indult hódító útjára. A mozgásforma a balerináktól kölcsönöz pár mozdulatot, hogy ezáltal erős, vékony, szálkás testet biztosítson. A lábujjhegyen végzett gyakorlatok igazi csodát művelnek a lábaddal és a tartásoddal. A „pilé”-t könnyedén kipróbálhatod otthon is, ehhez csak annyit kell tenned, hogy lábujjhegyre állsz úgy, hogy a sarkaid összeérnek, majd hajlítsd derékszögig a térded és feszítsd meg a combizmokat, így mozogj aztán fel és le.

Ugráló fitnesz: Ehhez a fitnesz irányzathoz kell egy mini trambulin is. A rajta végzett kardio mozgás kíméli az ízületeket, mégis alaposan átmozgat és felpörgeti a pulzusod. Eleinte nem érdemes egyedül kísérletezned otthon, mert balesetveszélyes is lehet a dolog. Első pár alkalommal látogass el egy fitneszterembe, ahol ilyen különleges órát tartanak, és ahol az alapokat elsajátíthatod, hogy után otthon is boldogulj majd!

Kettlebell: Ha jól végzed a gyakorlatokat, akkor 20 perc alatt több, mint 250 kalóriát tudsz elégetni. A gyakorlatokhoz kell egy sajátos alakú súlyzó, ami orosz találmány, és az aerobiknál megszokott darabokhoz képest igen tekintélyes tömegű is (8, 15 és 25 kg-os változatban kapható). Itt is fontos a megfelelő bemelegítés, illetve a mozdulatok pontos ismerete, mivel könnyebben lesérülhetsz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs