2016. január 28.
Lakberendezési tippek kis lakáshoz

Az emberek azt hiszik, kis lakásokat nehéz dekorálni és berendezni, mert szűkös a hely és kevés a tér, viszont ez nem minden esetben van így. Az okos tároló megoldásoktól, az egyszerű térelválasztókig, most megtanítjuk, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy kisebb lakásból ezekkel a kreatív tervezési ötletekkel.

Az első és legfontosabb talán minden lakásban a konyha. Ide használhat egy nyitott tároló polcot, ami nagyszerűen elválasztja a konyhát az étkezőtől, de mégis szellős és nyitott teret hagy, valamint igazán szemet gyönyörködtető is. Azáltal, hogy egy fali térelválasztót is használ, kettéválaszthatja a kis konyhát, valamint a padlótól-mennyezetig érő polc tökéletes hely lesz a legszebb üvegárunak. Ha apró hálószobával van dolga, ne hagyja hogy a legkisebb extra terület kárba vesszen. Két kis szekrény közötti részt könnyen átalakíthat egy dolgozósarokká, ha odarak egy íróasztalt és egy széket. Ha az asztal fölé egy polcot is helyez, akkor megint nyert magának egy kis területet ahol tárolhat akár könyveket is.

A fürdőszobába a legjobb megoldást talán a fali polcok jelentik, amiknek felszerelése kiváló módja a kedvenc krémei, kozmetikumai vagy törölközői tárolására. Kis fonott kosarakat is felhelyezhet a polcokra, hogy még több területet nyerjen. Ahhoz, hogy a tér nagyobbnak tűnjön, ne használjon sötét árnyalatokat. A legjobb egy világosszürke fal fehér bútorokkal, így lehet a legjobban világosságot kelteni. Egy egyszerű, átlátszó függöny is tökéletes, hogy elválassza például a nappalit az étkezőtől, és egy kis drámai, titokzatos hatást is kelt a lakásban. A lépcső alatti teret is remekül ki lehet használni, ha egy polcos bútort helyez oda. Itt is tárolhat könyveket, vagy akár átalakíthatja mini bárrá. Nem kell megijedni tehát egy kisebb lakás berendezésétől, sokféleképpen lehet teret nyerni, ha megfelelően válogatunk bútorokat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs