2014. január 19.
Kezeld a stresszt, legyél kiegyensúlyozottabb!

Napjaink rohanó világában mindenkit folyamatosan érnek különféle negatív impulzusok, melyeket jobb kezelni azonnal, mintsem hagyni, hogy felszaporodjanak és akár komoly problémákhoz vezessenek. Most bemutatunk három természetes és bármikor alkalmazható módszert, mely azonnali segítséget kínál!

Először is figyelj befelé, avagy amikor úgy érzed, hogy semmire se nincs időd, és halomban állnak előtted a teendők, akkor egy pillanatra lassíts le! Talán ez tűnik a lehető legésszerűtlenebb lépésnek, hiszen a tested és a tudatod egyaránt azt súgja, hogy rohanj, próbálván kihozni magadból a lehető legtöbbet, holott a hatékony feladatmegoldáshoz elengedhetetlen a higgadtság. A befelé figyelés olyan idő tehát, amit egy számodra kedves, feltöltődésre alkalmas tevékenységre fordítasz. Ez lehet játék, baráti beszélgetés, séta, egy könnyed cikk elolvasása. Gyakorold bátran a problémától való eltávolodás stratégiáját, lelkiismeret-furdalás nélkül.

A másik hatékony módszer a stressz kezelésre a relaxáció. A rekreációs tevékenység olyan tevékenység, amelynek során fizikai és tudati ellazulással pihenteted a tested és a lelked. Ennek többféle formája létezik a légzőgyakorlatoktól kezdve, a jógán át, az autogén tréningig bármi lehet. Ami a közös bennük, hogy egy mélyebb, egészségesebb tudatállapotba juttatnak, ahol a mindennapi gondoktól eltávolodva, pozitív hozzáállással zökkenhetsz vissza a megszokott hétköznapokba.

A másik rendkívül hatékony megoldás a mozogás! Mozgás hatására ugyanis a testedben csökken a stresszhormon szintje. Már egy alacsonyabb szintű fizikai igénybevétel is megfelelő, hiszen akkor annak a teljesítésére fogsz összpontosítani, méghozzá nemcsak az izmaid szintjén, hanem hamarosan tudatilag is. Ez nem csak sokkal hatékonyabb, mint egy tábla csoki, de még a bomba alak és a több önbizalom is garantált.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs