2014. február 16.
Kertészkedni jó! Tested és lelked is hálás lesz!

Ha egy hobbit keresel, amivel hasznosan töltheted ki a szabadidőd, akkor érdemes megismerkedned a kertészettel, ami több szempontból is jót tesz, arról nem is beszélve, hogy még magad köré is egy sokkal szebb környezetet varázsolhatsz általa. Most lássuk miért is olyan jó választás a kertészkedés!

Először is jó, ha tudod, hogy hatékonya oldja a stresszt, márpedig napjainkban mindenki stresszesnek érzi az életét. Persze számos különböző tudatos kikapcsolódási lehetőség is van, de ami mind közül a legegyszerűbb és bárki számára elérhető, az a kertészkedés. A virágok, zöldségek és gyümölcsök társaságában akár észrevétlenül is, de távozik belőled a feszültség.

A stressz mellett a szorongásnak is búcsút inthetsz a kertészkedés által. Ha tehát fokozottan hajlamos vagy a szorongásra, akkor hidd el a gyomlálás, az ültetés és ásózás az, ami neked kell, hiszen ezen elfoglaltságok közben hamar megfeledkezel majd azokról a dolgokról, amelyek aggodalommal töltenek el.

Nem csak a lelkednek, a testednek is jót tesz, hiszen edzésnek sem utolsó ez a hasznos hobbi. A kert ápolása ugyanis kimerítő fizikai munka is egyben, mivel hajolsz, emelsz, eszközöket használsz, ásózol, kapálsz és így tovább. Szinte észre sem veszed, de néhány kint töltött óra alatt bizony kalóriák százaitól szabadulsz meg és izomcsoportok sokaságát mozgatod meg, arról már nem is beszélve, hogy a kimerítő munkának hála sokkal jobbat fogsz aludni, mint valaha is hitted volna.

Az edzés mellett még a mozgáskoordinációt is fejlesztheted általa, így ha Te is azok közé tartozol, akik még saját magukat is csetlő-botlóként ismerik, ha hajlamos vagy a tárgyak leejtésére, akkor ez a tudatos fejlesztés épp rád fér. A precíz mozdulatokat és igazi figyelmet megkövetelő munka szinte észrevétlenül segíteni fog!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs