2019. február 15.
Kéményseprő járda a komoly büntetések elkerülése érdekében

Ahhoz, hogy biztonságosan megtudjuk kezdeni a fűtésszezont a kéményseprűknek ellenőrizniük kell a kéményt, hogy minden rendben van-e. Illetve ki kell takarítani az esetleges lerakódásoktól. Viszont mindezt, hogy eltudja végezni előbb oda kell, hogy férjen hozzá.

Kéményseprő járda biztosítása nem maradhat el, mert akkor az komoly büntetéseket vonhat maga után. Ugyanis így a kéményseprő biztonságosan nem tudja megközelíteni a munkaterületét. A régi kémények esetén a tetőkön sok esetben egyáltalán nem biztosított, vagy ha mégis, akkor legtöbbször régi alkatrészekkel. Amennyiben megvizsgáljuk ezeket a járdákat, akkor a legtöbb esetben korhadt lécekkel és régi fadarabokkal találkozhatunk. Melyek igénybevétele akár életveszélyes is lehet. Viszont nem csak a régi épületeknél, de legtöbbször az új házaknál sem fektetnek erre kellő figyelmet, így nem gondolnak arra, hogy mennyire fontos is, hogy stabil és megbízható legyen a kéményseprő járda. Amennyiben ezt nem biztosítjuk, akkor pedig a kéményseprő nem tudja elvégezni a rábízott munkavégzést, melynek szintén nagyon komoly következményei lehetnek.

Pedig pár évvel ezelőtt még egy jogszabály is született azzal kapcsolatban, hogy szigorúan biztosítani kell a kéményseprő járdát az illetékes számára. Amennyiben az Ön házánál sem található meg a biztonságosan kiépített kéményseprő járda, akkor a legjobb, ha minél előbb intézkedik ezzel kapcsolatban. A magas szakképesítéssel és munkatapasztalattal rendelkező ipari alpinisták erre kiváló választás lehetnek. Ugyanis nem csak gyors és precíz munkavégzést garantálnak, ám ezen kívül még stabilan mozognak a magasban és megvan minden felszerelésük a profi munkavégzéshez. Ne habozzon válassz az ipari alpinistákat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs