2016. január 17.
Jó hangfal nélkül nincs zene

A minőségesen kialakított hangfal egy koncert vagy egy mozizás élményét is képes megteremteni négy fal között, saját otthonunkba hozza el az igényes hangzást. A különféleképpen gyártott hangdobozok között megtaláljuk a klasszikus formájú és teljesítményű darabokat.

A Dynaudio a házi mozi rajongóknak is több hangfal szettet kínál, az 5.0 és 7.0 változatok mellett az 5.1 és a 7.1 mozi rendszerek is elérhetőek. Ezek valóban képesek olyan térbeli hangzást nyújtani, amelyet korábban csak a mozitermekben élhettünk át. Az aktív mélysugárzók pedig valóban a minőségért felelnek, a zeneimádók bármeddig tekerhetik a hangerőt, nem torzulnak el a dallamok.

Mit mutat a membrán átmérő?

Kialakításában és méretében is eltérő darabokat találunk a Dynaudio hangfal kínálatában. Saját elképzelésünk alapján helyezhetjük el a lakásban. Már nemcsak szekrényen tárolhatjuk, hosszan elnyúló, több hangszóróval kialakított álló formában is elérhetőek a darabok. Az állványra felszerelhető változatot is több nagyságban rendelhetjük meg. A saját igényeik alapján tudunk választani a hangsugárzók közül. Viszont a membrán átmérője bizonyos zenei stílusok élményét meghatározza. Alapvetően a pergősebb, dinamikus műfajokkal a kisebb átmérő birkózik meg kifogástalan módon. Ez alapján akár azt is mondhatjuk, hogy a Dynaudio 24 cm-es mélysugárzóját a jazz-, illetve a rockrajongóknak találták ki. A magas hangerő nem torzít a zenei élményen, így bárki feltekerheti a gombot a kedvenc számánál. A szélesebb átmérőjű membrán viszont magában is elbír egy hangfallal, vagyis igazi koncert-hangulatot kapunk akkor is, ha a mélysugárzót egy hangszóróval egészítjük ki a lakásunkban!

A minőséges zenei élmény csak megfelelően kialakított hangfalakkal valósítható meg. A Dynaudio készletéből most kiválaszthatjuk azt, amely a leginkább kielégíti az igényeinket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs