2015. április 17.
Itt a tavasz, beindulnak a motorok is

Most, hogy itt a jobb idő, előkerülnek a kétkerekű járművek is. Sokan persze azt gondolhatják, hogy most aztán száguldozhatnak, pedig nem úgy van. Valamint figyelni szükséges a motor állapotára is hiszen, szinte egész télen téli álmot aludt. Jó ötlet, mielőtt elindulunk, nézzük át a járgányunkat.

Cseréljük le a gumikat is, de ezzel együtt a gumiszelepeket is. Ez is fontos, hiszen ezek a szelepek elfáradtak már, és öregedtek.Valamint új belső gumi is szükséges, hiszen a régi elhasználódott már. Vékonyabb lett, és az könnyen vezethet balesethez.

Amikor motorozni megyünk, egyből ne haladjunk nagyon gyorsan. Csak fokozatosan gyorsítsuk a tempót. Szokjuk kicsit a motorozást, a környezetet. A forgalomra is nagyon figyeljünk. Lehetőleg először olyan utat válasszunk, amelyik nem nagyon forgalmas, hogy kellően hozzászokjunk a motorunkhoz.

A ruhánk is legyen motoros ruha. Védősapkával, és minden más védődologgal együtt. Az idő akármilyen, lehet melegebb is, akkor is húzzuk fel ezeket a védőruhákat, a saját érdekünkben.

A városi vezetésben rendkívül legyünk figyelmesek, és figyeljünk minden apró dologra is, hiszen bármikor történhet bármilyen váratlan esemény. Például hirtelen megelőz minket egy autó, vagy hirtelen előttünk lefékeznek, melyre nem készültünk fel. Tehát figyelemmel vezessünk, és lassan, hiszen városban nem szabad túl gyorsan haladni. A zebráknál álljunk meg, amikor átmegy egy járókelő. A piros jelzéseknél is mindig álljunk meg,  hiszen elég drága büntetést kaphatunk, ha nem állunk meg. Vegyük figyelembe, hogy vannak olyan rendőrök, akik csak azért állítanak meg járműveket, hogy a napi kötelező büntetés-szám meglegyen nekik. Bár nem mindegyik ilyen.

Tehát csak okosan a motorral. Amennyiben bármilyen eltérést tapasztalunk a járgányunk működésében, azonnal vigyük szervízbe, vagy szóljunk egy ismerősnek, aki esetleg ért a motorhoz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs