2013. szeptember 04.
Íratlan szabályok a munkahelyen, melyeket be kell tartani!

A rumli hagyása bizony nagy bűn. Egyeseknek bántja a szemét, ha mások asztalán cirkuszt lát, de persze mindenkinek szíve – joga rendetlenségben dolgozni, amíg a főnök ezt szóvá nem teszi. A közös területeken viszont már kötelezően el kell pakolni, ez nem egyéni igény kérdése. Akár a reggeli kávé utáni cukormorzsákról, akár a kiürült nyomtatóról van szó.

Kopogás nélkül belépni minden irodába tilos! Amikor valakinek az irodájába belépsz, alapvetőnek kell lennie, hogy mindig kopogsz, még akkor is, ha nyitva van az ajtó vagy behívattak. A kopogás által elkerülheted, hogy frászt hozz arra, aki éppen elmerült a gondolatában vagy megszakíts egy fontos telefonbeszélgetést, tárgyalást. Az irodája mindenkinek a magánterülete.

A folyamatos segítségkérés nagyon bosszantó tud lenni. Az persze egyáltalán nem gond, ha néha segítséget kérsz a munkádhoz, különösen akkor, ha még friss vagy a munkahelyen és minden új számodra, de az már idegesítő, ha mások miattad nem tudnak a munkájukra koncentrálni. Igyekezz minél gyorsabban önállósodni, ezt a főnököd is értékelni fogja!

Az evési etikett hiánya egy irodán belül kirívóan rossz tulajdonság. Nem csak az ünnepi vacsorákon kell megadni a módját az étkezésnek, hanem bizony a munkahelyeden is. Kifejezetten idegesítő, ha te éppen dolgozni akarsz vagy étkezni, amíg a másik a füledbe csámcsog vagy szívja a fogait, esetleg tele szájjal beszél. Az ilyen rossz tulajdonságokról szokj le azonnal!

A személyes ügyek intézésének nem a munkán a helye. Sokszor már is zavaró, ha a másik hivatalos telefonbeszélgetését szükséges végighallgatnunk, nemhogy a teljesen magánjellegű eseteket, így amikor ilyen ügyben keresnek, miközben dolgoznál, akkor kérd meg az illetőt, hogy visszahívhasd, vagy ha nagyon sürgős, akkor vonulj ki az illemhelyiségbe.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs