2015. április 26.
Internetes munkavállalás előnyei és hátrányai

Változik a világ, és persze változik az ember is. Ma már egyre többen vállalnak munkát az interneten. Kényelemből talán? Vagy pontosan mi okozza ezt a változást, váltást? A mai modern világban egyre többen dolgoznak távmunkában, az interneten. Mivel kényelmes, hisz otthon, vagy bárhol végezhető, ahol van internet kapcsolat. Valamint ma már az okostelefonokon is lehet dolgozni, vagy a tableteken is, mondjuk írni.

Talán azért is szeretik ezt az emberek, mivel nincs mindennapos munkábajárás, ezért az idő sem megy el a hosszabb utazásra. Otthon lehet végezni, a nap bármely szakában. Bár néhány cég megköveteli a pontos időt, hogy mikor dolgozik a távmunkása, mely időszakban érhető el. De a legtöbb távmunkát bármikor lehet végezni. Ha az ember éjszaka ér rá, akkor éjjel dolgozik.

Nagyon fontos kiemelni a saját időbeosztást, és itt buknak el sokan, hogy nem tudják rendesen beosztani az idejüket. Lényeges, hogy ismerjük a munkánkat, és tudjuk, hogy a kiadott feladatra mennyi időt használunk el. Valamint a családra is jusson elegendő idő, és persze az egyéb feladatokra is, például a bevásárlásra, a főzésre esetleg, vagy a tanulásra.

Kiemelendő, hogy legyen biztosítva otthon a megfelelő hely a munka számára. Mivel ennek hiányában sokkal több lesz a hibázási százalék. Legyen egy kialakított hely, ahol kényelmesen dolgozhatunk amikor kedvünk van hozzá, vagy amikor kell dolgozni. Próbáljuk meg munka közben kizárni a zajokat, a családi életet, hogy csak a munkára koncentráljunk. Sokkal hatékonyabb lesz az eredmény, ha normálisan figyelünk arra, amit éppen csinálunk. Ne gátoljon meg minket se gyerek, se férj vagy feleség, se más egyéb dolog. Úgy kezdjük el a napi munkát, hogy minden rendben legyen, ne zavarhasson minket semmi.

Vannak előnyei és hátrányai is a távmunkának. Ez persze minden egyes embernél más, mivel mások vagyunk. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy jó-e neki a távmunka, vagy sem, tudja-e csinálni, vagy nem tudja. Szüksége van-e a kollégák pletykáira, a közös kávézásra, vagy pedig inkább otthon, egyedül és csendben dolgozik.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs