2015. február 18.
Idézetek angolul

Nagyon sokan szeretnek idézeteket küldeni az ismerőseiknek, hisz az idézet egy adott pillanatot ír le vagy ragad meg. Ahogy a magyar fiatalok közül egyre többen értik az angol nyelvet, úgy terjednek el az angol nyelvű idézetek is. Híres angol nyelvű írók, költők műveiből válogathatunk szép idézeteket.

Nyilván ennek elterjedését elősegíti az, hogy manapság már az angol egy világnyelv lett, amit a világ szinte minden országában használnak és a 40 év alatti korosztály nagy része ért is ezen a nyelven. Nagyon sok angol nyelvű idézet található az amerikai sikerfilmekben, amelyeket előszeretettel idéznek a baráti társaságok az összejöveteleken. Az olyan nagy színészek, mint például Robert De Niro, Leonardo Di Caprio és Tom Cruise népszerű mozifilmjeiből rengeteg filmes idézetet találunk a különféle web portálokon. Az idézetek megragadnak az emberekben és bizonyos élethelyzetekben előkerülnek, széppé teszi a napjainkat és vidámságot hoznak az életünkbe.

Nem csak színészek, hanem olyan nagy amerikai vagy brit politikusok idézetei is gyakran előkerülnek, mint Roosevelt, Churchill vagy Clinton. Az idézetek segítenek nekünk megőrizni történelmi személyiségek emlékét, felidéznünk régi korok híres nagyjait és nem elfeledni a nagyszerű sikerfilmeket. Böngésszünk a világhálón tehát kedvünkre, hisz számos tematikus idézet gyűjtő oldalt találunk magunknak, ahol bizonyosan megtaláljuk a számunkra kedves és nekünk tetsző idézetet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs