2014. október 04.
Hová érdemes tenni a spórolt pénzt?

Sokan gondolkodnak azon, ha van megtakarított pénzük, hogy mit kezdjenek vele, hogy meg is maradjon, de lehetőleg keressenek is vele valamicskét. Hazánkba a lakosság legnagyobb része még mindig a bankokban hisz, még a nagyon szerencsétlenül sikerült svájci frank hitelek ellenére is. A család tartalékai tehát többségében a bankokban landolnak, de nem mindig a legjobb feltételek mellett.

A bank viszont nem mondható túl szerencsés megoldásnak, ugyanis a banki kamatok nagyon alacsonyak, avagy gyakorlatilag az infláció mértékét sem haladják meg. Vannak ilyen meg olyan kedvezőnek tűnő ajánlatok, de a legtöbb esetben a végeredmény minimális százalékú nyereség. Ha valaki ennél egy kicsit többet akar, de mégis biztonságban szeretné tudni a pénzét, akkor először is érdemes körülnézni a piacon.

Sok negatív hír kapott napvilágot, de minden híresztelés ellenére igen is találhatók olyan pénzügyi megoldások, ahol a pénzünk teljes biztonságban van, ráadásul bankban és mégis lényegesen magasabb, akciós kamatokkal, mint egy egyszerű lekötés. Persze az sem mindegy, hogy melyik bank mellett döntünk. Érdemes a nagyobb profitra hangolódni és körülnézni a piacon. Fontos tudni, hogy az igazán jó termékek nem minden esetben vannak széles körben hirdetve a nagyközönség felé, ugyanis ezek többségében rövid időre szóló, akciós megoldások.

A felelős embereknek tudniuk kell, hogy pár szakembernek részt kell vennie a család életében, így kell egy jó ügyvéd, egy jó orvos, és egy jó fogorvos, valamint egy pénzügyi tanácsadó. A saját pénzügyi tanácsadója biztosan segíteni fog, így olyan kamatra is szert tehet, amire nem is számított volna. Azt javasoljuk tehát, hogy legyen minden iránt nyitott, tájékozódjon folyamatosan, és kérjen segítséget megbízható szakemberektől, különösen akkor, ha pénzről van szó.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs