2014. október 21.
Hortobágyot ősszel is látni kell!

Az csak természetes, hogy hazánk egyik legszebb településéről, Hortobágyról mindenkinek azonnal a meseszép pusztaság jut eszébe. Évről-évre egyre több magyar és külföldi látogatót vonzanak az itt található nevezetességek és különféle látványosságok. Nem csak tavasszal és nyáron érdemes felkeresni, csodás őszi kikapcsolódás is lehet egy napra ellátogatni Hortobágyra, és megcsodálni a tájat. Most ismertetjük a három legnépszerűbb hortobágyi látványosságot!

A Kilenclyukú híd az egyik leghíresebb emlékmű Hortobágyon. Az 1827 és 1833 között épített híd a Világörökség része. A fából készült nevezetesség klasszicista stílusban épült és 167 méteren keresztül húzódik a Hortobágyi folyó felett. Évente megszokták rendezni a „hídi vásárt”, ami épp erről a hídról kapta a nevét. A piacon a látogatók változatos árukkal találkozhatunk. Az ízletes finomságok, mint a bográcsban készített ételek, avagy a marhapörkölt vagy a gulyásleves ugyancsak fontos részét képezik a kirakodóvásárnak.

A Madárpark tulajdonképpen Madárkórháznak felel meg, hiszen rengeteg sérült és beteg madárnak nyújt segítséget a létesítmény. A védett madarak a Hortobágyi-, vagy a Bükki Nemzeti Parkból kerülnek be a látványkórházba. A park leginkább a már gyógyulófélben lévő madarak megtekintésére alkalmas, de emellett számos érdekes programlehetőséget is kínál. A park által adott a szervezett Tisza-tavi csónaktúra, mely során vezető ismerteti meg az érdeklődőkkel az ott élő madarakat.

A Hortobágyi Nemzeti Parkban található Vadaspark által az évezredek óta élő állatokat lehet közelebbről megismerni. A látogatók találkozhatnak az őstulokkal, a vadszamárral, az eurázsiai vadlóval, de emellett farkasokkal, sakállal és persze különböző fajú madarakkal is. Ha testközelből szeretnéd látni az állatokat, akkor adott az extra-szafari program, mely keretén belül fél órás túrán vehetsz részt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs