2019. június 04.
Hol érdemes megszállni Napa-völgyben?

Bor. Valószínűleg ez az első dolog, ami eszébe jut, amikor a Napa-völgyre gondol. A kaliforniai bor sok ember számára újdonságnak tűnhet, de a szőlőtermesztés már hosszú ideje jól megalapozott az államban. Néhány pincészet itt egészen a 19. század végéig és a 20. század elejéig nyúlik vissza. Ennek eredményeként a borászatok és a szőlőültetvények gazdái igazán tudják, hogyan készítsenek egy finom üveg bort. Lássuk tehát hol tud megszállni ha ön is ellátogatna Napa-völgybe egy finom üveg borért.

[wp_ad_camp_1]

Napa a Napa-völgy szívében található – ezt meg tudja mondani már a nevéből is. Az itt tartózkodó helyek jó összeköttetést biztosítanak a távoli területekkel, viszont ide jönni nem jön olcsó. A napai szállodák választéka a középkategóriával kezdődik, és hirtelen emelkedik a luxus-kategóriába. Tehát ha Napában szeretne megszállni, akkor készüljön fel arra, hogy ki kell majd nyitnia a pénztárcáját. A Napa-völgy, mint ahogy már említettük a borokról híres, ami nyilvánvaló – de St. Helena-ban található meg az összes 80000 hektáros szőlőültetvény, köztük 416 pincészet. Mondanunk sem kell, hogy a St. Helena az a hely, ahol a bor és a bőség miatt érdemes megszállni.

St. Helenában a szép motelek, panziók és elegáns vendégfogadók mellett, amelyek középkategóriás áron elérhetőek, elegáns éttermek és butikok is találhatók a városban. St. Helenától felfelé található egy még kisebb város, Calistoga. A Napa-völgy többi helyéhez hasonlóan a szállodákban itt nem nevezhető a költségvetést barátságosnak, de még mindig van néhány középkategóriás lehetőség; bár ezek nem luxusszállodák, mégis igen kényelmesek. A közelben ráadásul jó túrázási lehetőség is van. Ott van például a kellemes Oat Hill Mine Trail, vagy a Robert Louis Stevenson State Park, ahol nagyszerű völgyre néző túraútvonalat találhat a St. Helena-hegy csúcsára.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs