2015. július 12.
Hohe Wand, kaland a családnak

Ausztria hegyei gyakran látogatott kirándulóhelyek, ezek közül is kimagaslóan határhoz viszonylag közel eső Hohe Wand, azaz Magas Fal. Nem csak egy hegy, hanem programokat kínáló naturpark is egyben.

A Hohe Wand Természeti Park egy igazi családi kirándulóhely. A hegyre gyalog, kis erőfeszítéssel, de autóval is fel lehet jutni. A csúcsán csodás kilátást nyújt a Skywalk, de vadaspar, mormotalak, játszótér és kalandos meseutak is várják a kicsiket és nagyokat. A mászni kívánók számára izgalmas sziklák és Via Ferrata útvonalak is rendelkezésre állnak. A Hohe Wand Alsó-Ausztria déli részén egy 800 ás 1135 méter közötti magasságú erdős fennsík. Soprontól mindössze félórányi autókázásra van. Mivel tökéletes a közlekedés arrafelé, egész évben könnyen megközelíthető.

A hely vadasparkja kőszáli kecskéket, szarvasokat, muflont, zergét, dámvadat, lámát, pávát tart. Emellett állatsimogató is működik, ahol testközelből barátkozhatunk csüngőhasú malacokkal, törpekecskével, nyulakkal, pónikkal és szamarakkal. A vadaspark területéről szebbnél szebb sétaútvonalak indulnak, a gyerekek számára pedig feladatokkal színesített meseútvonal lett kialakítva. A meseútvonal végén kincses ládika található, melyben feladatalapot tettek el. Ezt lepecsételt állapotban a shopban bemutatva kis ajándékot kap a gyerek. A vadasparktól nem messze játszótér található, ahol Flying Fox és nagy fémcsúszda is van. A hely 24 méter magas kilátójából jó időben akár a Fertő tóig is ellátni. A belépő meglepően jó árú, 1,80 euró a felnőtt és 1 euró a gyerekjegy, 6 éven aluliak ingyen mennek be. Hétvégén autóval 2 euró/autó. A belépőt a Hohe Wand Naturpark területére való belépéskor kell megvásárolni, az út mentén kialakított, személyzettel ellátott beléptetőknél.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs